Tenis

Mertens, Kasatkina i Sabalenka uspješne na otvaranju Elite Trophyja

Jan Šneler • utorak, 30.10.2018.
Mertens, Kasatkina i Sabalenka uspješne na otvaranju Elite Trophyja
Foto: EPA

Nakon finalnog turnira najboljih tenisačica, došao je red i na Elite Trophy na kojem nastupaju tenisačice rangirane od 9. do 19. mjesta...

Počeo je Elite Trophy, turnir za tenisačice rangirane od 9. do 19. mjesta na WTA ljestvici. Tenisačice su podijeljene u četiri skupine, a današnji nastup pobjedom su otvorile Daria Kasatkina, Arina Sabalenka i Elise Mertens.

Kasatkina je nakon tri seta bila bolja od domaće tenisačice Qiang Wang. Ruskinja je premoćno osvojila prvi set sa 6:1, da bi u drugom Wang uzvratila i s 2:6 izjednačila. Treći set bio je iznimno napet jer su si tenisačice od trećeg do 11. gema međusobno oduzimale servise.

U takvoj situaciji, uspješnija je bila Kasatkina koja je konačno sa 7:5 uspjela okončati meč u skupini Azalea.

U grupi Rose, Mertens je uvjerljivo bila bolja od Anett Kontaveit. Belgija je u prvom setu slavila sa 6:3 da bi u nastavku meča odličnom igrom dozvolila protivnici osvajanje samo jednog gema.

Bjeloruska tenisačica Sabalenka rutinski je slavila protiv Ashleigh Barty. Prvi set pripao je Bjeloruskinji sa 6:4, da bi u drugom unatoč vodstvu Barty od 1:3, Sabalenka uspjela slaviti sa 6:4 i doći do prve pobjede u skupini Orchid.

Elite Trophy, Zhuai (Kina):
Daria Kasatkina (Rusija) - Qiang Wang (Kina) 6:1 2:6 7:5
Arina Sabalenka (Bjelorusija) - Ashleigh Barty (Australija) 6:4 6:4
Elise Mertens (Belgija) - Anett Kontaveit (Estonija) 6:3 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!