Tenis

Nino Serdarušić odličnim nastupom preskočio prvu prepreku u Charlottesvilleu

Branimir Korać • utorak, 30.10.2018.
Nino Serdarušić odličnim nastupom preskočio prvu prepreku u Charlottesvilleu
Foto: FaH

Nakon tri vezana poraza bez osvojenog seta, Nino Serdarušić odlično je krenuo na Challengeru u Charlottesvilleu i u prvom kolu potpuno je nadigrao Marcela Arevala...

U Calgaryju i Las Vegasu Nino Serdarušić nije briljirao, rano je ispao glatkim porazima protiv Cema Ilkela i Mathiasa Bourguea, no u Charlottesvilleu bio je bolji i krenuo je pobjedom.

Prvo kolo donijelo mu je dvoboj protiv Marcela Arevala iz Salvadora, igrača koji je 180. na ATP ljestvici, ali i igrača koji je neko vrijeme u lošijoj formi i u zadnjih šest mečeva ima samo jednu pobjedu i to u Las Vegasu protiv JC-a Aragonea.

Protiv Arevala hrvatski tenisač nije imao posebnih problema. Prvi set uzeo je breakom u trećem gemu nakon čega je uspješno održavao prednost do kraja seta.

U drugom setu Arevalo se držao neko vrijeme, ali nakon što je poveo s 2:1 počeo je padati, izgubio je narednih pet gemova i Serdarušić je prošao u drugo kolo.

Dobar nastup hrvatskog tenisača koji može biti zadovoljan ulaskom u turnir. Drugo kolo donosi mu iskusnog Amerikanca Bjorna Fratangela koji je u prvom kolu bio bolji od Jasona Junga sa 6:4, 6:1.

Charlottesville, prvo kolo:
Nino Serdarušić (Hrvatska) - Marcelo Arevalo (Salvador) 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!