Nogomet

Rijeka i Hajduk nemaju pravo na opuštanje, Dinamo na gostovanju u susjedstvu

Jan Šneler • srijeda, 31.10.2018.
Rijeka i Hajduk nemaju pravo na opuštanje, Dinamo na gostovanju u susjedstvu
Foto: FaH

Na rasporedu je preostalih šest ogleda osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa, a ostaje za vidjeti tko će se priključiti Lokomotivi i Interu u četvrtzavršnici...

Dva dvoboja svakako se ističu kada govorimo o osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa. To je možda i najzanimljiviji ogled na Šubićevcu, između Šibenika i Hajduka te utakmica u Varaždinu, između istoimenog domaćina i Rijeke.

Hajduk se ne nalazi u bajkovitoj situaciji, kriza rezultata, ali i igre i dalje je prisutna. Današnji protivnik nije nimalo bezazlen te momčad Zorana Vulića očekuje težak posao. Šibenik igra dobro u Drugoj HNL, ambicije za plasman u HT Prvu ligu postoje i protivnik na kojeg Bili idu ima jako dobre šanse.

S druge strane, Hajduk je pred velikim pritiskom i s time se sigurno nije lako nositi. Poraz u osmini finala Kupa, uz loše igre u prvenstvu, nose za sobom velike probleme. Hajduk bi se gotovo sigurno oprostio s igranjem u Europi sljedeće godine i to bi bio veliki udarac Splićanima. Hrvatski nogometni kup natjecanje je u kojem trebaju biti dobri ove sezone jer se zna kako su u HT Prvoj ligi izgubljene sve šanse za neki ozbiljniji plasman.

U Varaždinu se sprema veliki dvoboj Varaždina i Rijeke. Varaždinska momčad došla je na korak od promocije u HT Prvu ligu prošle sezone, a nekako je izgledno da to uspiju napraviti sljedeće godine. Dobro izgleda Varaždin, premda je zbog nešto slabijih rezultata smijenjen Miljenko Mumlek i doveden Branko Karačić.

Uigrana je to momčad, bogata iskustvom i igračima koji su navikli igrati na najvišim razinama te će Rijeka imati jako puno posla. Riječani, barem dio njih, još uvijek nisu prihvatili trenera Igora Bišćana, a on sam je svjestan kako će to doći tek kada krenu i bolji rezultati. Remi u Splitu nije bio igran u nogometnim uvjetima, ali Rijeka je uspjela doći do boda. Protiv Varaždina, Bišćanu i ekipi će trebati puno strpljenja, ali i koncentracije. Njihov bivši član Leon Benko sigurno neće propustiti priliku da im postigne pogodak.

Aktualni pobjednici Hrvatskog nogometnog kupa, nogometaši Dinama gostovat će kod Zeline u osmini finala. Makar momčad iz okolice Zagreba ne bi trebala predstavljati veliki problem Modrima, povijest nas uči kako su velika iznenađenja bila i ranije prisutna.

Trener Dinama Nenad Bjelica odlučio se za jedan kombinirani sastav u kojem će sigurno biti nekoliko prvotimaca koji bi trebali pogurati situaciju ako rasplet ne krene u željenom smjeru. Zelina je ipak amaterski klub kojemu je ovo veliki događaj, pogotovo kada se zna koliko taj kraj inače diše za zagrebački klub.

Činjenica da je travnjak uređen, da su tribine obnovljene te da je sve spremno za spektakl govori da ćemo gledati dobru utakmicu. Jasno, sve osim glatke pobjede gostiju bilo bi veliko iznenađenje.

Slična situacija odigrat će se na Krku gdje će istoimeni domaćin dočekati Osijek. Zoran Zekić ima velikih problema s ozljedama u sastavu, ali jasno ističe kako u današnjoj utakmici nema opuštanja niti podcjenjivanja. Osijek je i ovakav daleko kvalitetnija momčad, ali pritisak i imperativ pobjede mogu ih stajati rezultata.

Krk nema što izgubiti, oni su ionako plasmanom u osminu finala odradili sjajan posao. Osječani će morati izuzetno paziti jer Krk pokazuje dobre igre u Trećoj HNL i sigurno nije protivnik koji nema što za reći u današnjem ogledu.

Slaven Belupo gostovat će u Slavonskom Brodu kod Marsonije i s obzirom na to kako su Farmaceuti posloženi, teško je očekivati njihov kiks. Radi se o organiziranoj momčadi, dobro pokretljivoj koja ima još puno rezervi i zato možda i malo kaska s rezultatom. Protiv Dinama, u obje ovosezonske utakmice, pokazali su kako mogu opasno zaprijetiti, ali se i kvalitetno braniti. U svakom slučaju, dvojbe oko favorita ne bi smjelo biti.

Jedan od najsimpatičnijih klubova, Vinogradar iz Jastrebarskog dočekuje Jadran Luku Ploče. Vinogradar je nekoliko puta bio u prilici da Treću HNL zamijeni drugoligaškim natjecanjem, no izostala je potpora gradskih vlasti te se tako ovaj klub još uvijek natječe u trećem rangu. Stadion Mladina bit će sigurno ispunjen kao i više puta do sada, a treba očekivati prolazak Vinogradara u četvrtfinale. Tamo su bili prošli put prije četiri sezone, kada su ispali od Hajduka.

Hrvatski nogometni kup, osmina finala:
Zelina - Dinamo (14.00)
Marsonia - Slaven Belupo (14.00)
Vinogradar - Jadran Luka Ploče (14.00)
Krk - Osijek (14.00)
Šibenik - Hajduk (16.00)
Varaždin - Rijeka (19.00)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!