Rukomet

Težak udarac za Njemačku, bez Kuhna na Svjetskom prvenstvu

Mihaela Bradovski • srijeda, 31.10.2018.
Težak udarac za Njemačku, bez Kuhna na Svjetskom prvenstvu
Foto: EPA

Veliki udarac njemačka rukometna reprezentacija doživjela je u kvalifikacijskom susretu s Kosovom. Unatoč uvjerljivoj 30:14 pobjedi, zadovoljstva unutar reprezentativne vrste nema nakon što je potvrđeno da je ozljeda Juliusa Kuhna ozbiljne prirode te da će on propustiti Svjetsko prvenstvo koje Njemačka igra na domaćem terenu...

26-godišnji lijevi vanjski njemačke reprezentacije i Melsungena teško je ozlijedio ligamente koljena i za njega je aktualna sezona gotova. Osim za osmoplasiranu momčad Bundeslige ovo je loša vijest i za izbornika Njemačke Christiana Prokopa.

"Ovo je užasna vijest. Juliusu se dogodilo najgore što se moglo dogoditi. MRI je potvrdio tešku ozljedu, a Julius je u stanju šoka."

I dopredsjednik njemačkog saveza Bob Hanning šokiran je vijesti o Kuhnovoj ozljedi, navodeći ga jednim od ključnih igrača u reprezentativnim planovima za Svjetsko prvenstvo koje će se osim u Njemačkoj odigravati i u Danskoj.

"Velika je ovo drama i za igrača, i za Melsungen, ali i za našu nacionalnu vrstu. Kuhn je bio esencijalni element u planovima stručnog stožera, jedinstveni igrač u našem kadru i sigurno je da ova vijest boli jer će njegov izostanak značajno utjecati na našu igru."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • njamnjam31.10.2018. u 14:22
    Nije on Kuhn nego Kühn! Ako vec nemate Ü onda pisite ue. To znaci Kuehn!
    njamnjam