Hrvatski nogometni kup, osmina finala, 31.10.2018, 19:00 h

Drama i u Varaždinu: Rijeka golom duboko u sudačkoj nadoknadi izborila prolaz

Branimir Korać • srijeda, 31.10.2018.
Drama i u Varaždinu: Rijeka golom duboko u sudačkoj nadoknadi izborila prolaz
Foto: FaH

Nakon Hajduka i Rijeka je imala hod po trnju do četvrtfinala Kupa. U Varaždinu je imala odličnog i čvrstog protivnika, ali je na kraju izvukla pobjedu golom Mirka Antonija Čolaka u 93. minuti...

Sedam prvoligaša i jedan trećeligaš igrat će u četvrtfinalu Kupa. Osmina finala nije donijela baš nikakva iznenađenja po pitanju prolaza, no težak posao imali su Hajduk i Rijeka. Splićani su nakon produžetaka eliminirali Šibenik, a Rijeka je golom u sudačkoj nadoknadi izbacila Varaždin.

Igor Bišćan ne može biti zadovoljan igrom, Rijeka nije ništa posebno odigrala, ali može biti zadovoljan konačnim ishodom jer je njegova momčad svladala dobrog protivnika i jednog od glavnih kandidata za ulazak u najviši rang.

Domaćin je u početku bio nešto nervozniji i Rijeka je brzo preuzela kontrolu nad susretom te jednako tako rano i povela. Već u četvrtoj minuti Jakov Puljić je krasnim udarcem s ruba kaznenog prostora doveo goste do prednosti.

Mogli su gosti doći i do povećanja vodstva u 20. minuti kada je Heber pobjegao domaćoj obrani, ali pucao je pokraj gola. Pet minuta kasnije poravnanje. Zbog igranja rukom Lončara dosuđen je slobodni udarac točno na 16 metara, odlično ga je izveo Benko koji snažnim udarcem poravnava na 1:1.

Do kraja prvog dijela najveću priliku propustili su Varaždinci. U 36. minuti Sačer je odlično ubacio u peterac prema Benku koji je potpuno sam, ali promašuje loptu i ne pogađa potpuno praznu mrežu.

U drugom poluvremenu igralo se ravnopravno, a u zadnjih 15-ak minuta Rijeka je nešto ambicioznije krenula prema naprijed i na kraju joj se to i isplatilo. U 93. minuti došla je do pobjedničkog pogotka i to nakon kornera kada se u kaznenom prostoru najbolje snašao Mirko Antonio Čolak i donio pobjedu svojoj momčadi.

Teška pobjeda gostiju koji su zasluženo prošli dalje. Igra i dalje nije očaravajuća, još je tu dosta rezerve, ali u ovom trenutku Riječanima je prolaz najvažniji.

Hrvatski nogometni kup

osmina finala

Inter-Zaprešić2:1Istra 1961
Zadar1:3Lokomotiva
Zelina0:4Dinamo
Krk1:5Osijek
Marsonia0:1Slaven Belupo
Jaska Vinogradar4:2Jadran Luka Ploče
Šibenik1:2 *Hajduk
Varaždin1:2Rijeka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!