Tenis

Barty svladala Garciju, Görges bolja od Mertens, Sevastova od Zhang

Petar Jenjić • četvrtak, 01.11.2018.
Barty svladala Garciju, Görges bolja od Mertens, Sevastova od Zhang
Foto: EPA

Odigrana su još tri meča na Elite Trophyju u kineskom Zhuhaiju, a sva tri završena su u dva seta. Barty je bila bolja od Garcije, kao i Görges protiv Mertens, dok je do pobjede stigla i Sevastova koja je nakon vrlo napetog tie-breaka svladala Zhang...

U skupini C svoj je drugi nastup upisala Ashleigh Barty i stigla do prve pobjede. U dva je seta bila bolja od Caroline Garcia (6:3, 6:4) nakon sat i 16 minuta igre. Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj i prva pobjeda australske tenisačice.

Barty je kroz cijeli meč igrala jako dobro na svom servisu i nije dopustila nijednu break priliku protivnicu. Jedan break u prvom i jedan break u drugom setu bili su i više nego dovoljno Australki koja je iskoristila svoju prvu meč loptu.

Do prve pobjede stigla je i Julia Görges koja je sa 6:2, 7:6 bila bolja od Elise Mertes, u meču koji je trajao nešto manje od dva sata. I jedna i druga tenisačica sada imaju po jedno slavlje i jedan poraz.

U prvom gemu meča Njemica je spasila dvije break lopte, a do kraja seta nije imala problema na vlastitom servisu. Dva je puta napravila break i lakoćom privela prvi set prema kraju.

Ukupno 15 break lopti mogli smo vidjeti u drugom setu, uz samo dva oduzeta servisa, i to po jedan sa svake strane. Mertens je imala vodstvo od 5:4 i servis za set, ali nije ga uspjela iskoristiti. Tie-break bio je prilično izjednačen, igralo se poen za poen do 5:5 kada Görges dobiva dva poena, a time i meč.

Već drugi poraz upisala je Shuai Zhang koja je poražena od Anastasije Sevastove s 2:0 u setovima. Latvijska tenisačica slavila je sa 6:0, 7:6 nakon sat i 28 minuta igre.

Sevastova je lakoćom dobila prvi set, napravila je tri breaka i nije izgubila nijedan gem. Drugi je set bio drugačiji, popustila je i Latvijka na svom servisu koji je izgubila tri puta. Međutim, tri je servisa ispustila i Kineskinja pa se igrao tie-break.

Vrlo izjednačena i napeta bila je 13. igra u kojoj smo vidjeli velike promjene rezultata. Čak šest set lopti imala je Zhang, ali nije uspjela iskoristiti nijednu. Svoju drugu meč optu zato je iskoristila Sevastova i slavila u konačnici s 12:10.

Elite Trophy, Zhuhai:
Ashleigh Barty - Caroline Garcia 6:3, 6:4
Julia Görges - Elise Mertens 6:2, 7:6 (5)
Anastasija Sevastova - Shuai Zhang 6:0 7:6 (10)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!