Tenis

Velika borba u Parizu otišla na stranu Thiema, Ćorić ostao bez četvrtfinala

Petar Jenjić • četvrtak, 01.11.2018.
Velika borba u Parizu otišla na stranu Thiema, Ćorić ostao bez četvrtfinala
Foto: EPA

Dominic Thiem nakon velike je borbe u osmini finala Pariza uspio poraziti Bornu Ćorića sa 7:5 u trećem setu, nakon dva i pol sata provedenih na terenu...

Vrlo zanimljiv i dramatičan bio je meč između Borne Ćorića i Dominica Thiema osmini finala Mastersa u Parizu. Uostalom, kao i njihov prošli koji su odigrali u Madridu, ali nažalost po hrvatskog tenisača, s istim ishodom.

Nakon gotovo dva i pol sata igre do pobjede je stigao austrijski tenisač sa 6:7, 6:2, 7:5 koji će u četvrtfinalu igrati protiv Jacka Socka. Blizu je bio Ćorić, stigao je i do dva poena do pobjede, ali nije uspio slaviti.

Nešto opasniji bio je Thiem na protivničkom servisu u prvih nekoliko gemova, ali Ćorić je spasio sve tri break prilike protivnika. Za razliku od suparnika, hrvatski tenisač nije uspijevao tako ozbiljno zaprijetiti na protivnikovom servisu, ali čvrsto je držao svoj i izborio je tie-break. Konstantno dobrom igrom Ćorić je uzeo 13. igru, poveo je s 5:1 i prednost zadržao do kraja.

Za razliku od prvog, Austrijanac je u drugom bio apsolutno bolji igrač. Na svom je servisu izgubio tek dva poena, dva je puta napravio break, a zatim stigao i do poravnanja u setovima.

I onda je u trećem setu uslijedila velika drama. Odlično je Ćorić odigrao treći gem, stigao do prve break lopte u meču i sjajnom bekend paralelom stigao do vodstva od 3:1. Međutim, tu kao da je stao. Thiem je preuzeo inicijativu i dobio sljedeća tri gema, od čega dva na protivnikov servis.

Kao što smo i mogli očekivati, Ćorić se nije predavao i odmah je na isti način uzvratio te izjednačio na 4:4. Vrlo brzo stigao je i do dva poena od pobjede na Thiemovom servisu, ali više od toga nije išlo. Austrijanac je bez izgubljenog poena stigao do breaka za vodstvo 6:5, a zatim ga zaključio u svoju korist.

Masters Pariz, osmina finala:
Dominic Thiem (6) - Borna Ćorić (11) 6:7 (3), 6:2, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bestija_ST01.11.2018. u 19:45
    Coric stopama Cilica. Mlad i vjecno neiskusan
    Bestija_ST