Tenis

Wang nije uspjela iznenaditi Keys, Sabalenka propustila izboriti polufinale

Jan Šneler • petak, 02.11.2018.
Wang nije uspjela iznenaditi Keys, Sabalenka propustila izboriti polufinale
Foto: EPA

Iako je slavila protiv Madison Keys, kineska tenisačica Qiang Wang nije uspjela pobijediti bez izgubljenog seta te tako Amerikanka ide u polufinale...

Zaključena je grupna faza finalnog Elite Trophyja za tenisačice te nam preostaje sama završnica turnira koji se odigrava u kineskom Zhuhaiju. Zanimljivo je bilo u ogledu skupine Azalea između Madison Keys i Qiang Wang. Kineskinja je trebala pobjedu s 2:0 u setovima kako bi prošla dalje, dok je Keys samo trebala osvojiti jedan set i prošla je u polufinale.

Dogodilo se ovo drugo, američka tenisačica s lakoćom je slavila u prvom setu sa 6:1 i potpuno se opustila te ležerno odigrala naredna dva seta. Nakon početnih međusobnih oduzimanja servisa, Wang se uozbiljila i uspjela s 3:6 doći do izjednačenja u setovima. Konačno, u posljednjem setu kineska tenisačica u potpunosti je dominirala i s 1:6 zaključila revijalni meč.

Uzbudljivo je svakako bilo u ogledu Arine Sabalenke i Caroline Garcie. Bjeloruskinja je mogla s bilo kakvom pobjedom osigurati prolaz dalje, dok je Francuskinji trebala velika pobjeda da temeljem osvojenih gemova osigura polufinale. Dogodilo se nije niti jedno niti drugo već je porazom Sabalenke najsretnija bila Ashleigh Barty koja je ostvarila plasman u polufinale.

Garcia je dobila s dva puta po 4:6 i na taj način nije uspjela doći do potrebnog broja osvojenih gemova, odnosno razlike u gemovima da ostvari plasman u samu završnicu.

Konačno, Garbine Muguruza je uspjela doći do druge pobjede u skupini Camellia i ući u polufinale. Nakon prvog seta vodila je Anastasija Sevastova , no Španjolka se uspjela vratiti i s 2:6 i 6:7 okrenuti meč te završiti grupnu fazu na prvom mjestu.

U polufinalu će se sastati Barty i Julia Goerges te Muguruza i Keys. Interesantna je činjenica da prve četiri nositeljice, Daria Kasatkina, Anastasija Sevastova, Elise Mertens i Sabalenka nisu izborile plasman u polufinale.

WTA Elite Trophy, Zhuhai (Kina):
Arina Sabalenka (Bjelorusija) - Caroline Garcia (Francuska) 4:6 4:6
Anastasija Sevastova (Latvija) - Garbine Muguruza 7:6(4) 2:6 (1)6:7
Madison Keys (SAD) - Qiang Wang (Kina) 6:1 3:6 1:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!