Košarka

Davis: "Moram igrati savršeno iz utakmice u utakmicu da bi nam pružio šansu za pobjedu"

Branimir Korać • petak, 02.11.2018.
Davis: "Moram igrati savršeno iz utakmice u utakmicu da bi nam pružio šansu za pobjedu"
Foto: EPA

Anthony Davis nositelj je igre New Orleans Pelicansa, prva zvijezda momčadi i apsolutno najbolji igrač te na sebe stavlja i najveći pritisak u borbi za ostvarenje što boljih rezultata...

Anthony Davis je igrač o kojem igra Pelicansa ovisi u potpunosti. Svjestan je toga i sam te ne bježi od odgovornosti. Ove sezone je na prosjeku od 25.2 poena, 13.0 skokova, 2.0 osvojene lopte i 3.2 blokade po susretu stoga je učinak protiv Warriorsa od 17 poena, 12 skokova i sedam asistencija proglasio skromnim.

"Svjestan sam toga da ću biti pod velikim pritiskom kako bi došli do pobjede. Ako izgubimo, bit će moja krivica, ako pobijedimo, hvalit će se momčad i to mi niti malo ne smeta. Savršen primjer je utakmica protiv Warriorsa gdje nisam odigrao dobro i izgubili smo. Stoga moram igrati savršeno iz utakmice u utakmicu da bi nam pružio šansu za pobjedu. Moji suigrači sjajno odrađuju posao, čak i u utakmicama koje nisam igrao, davali su sve od sebe kako bi došli do pobjede. Ne pokušavam si stvarati pritisak, ali znam da je tu."

Za manje od godinu dana Anthony Davis moći će produžiti ugovor s Pelicansima za maksimalnih 235 milijuna dolara, no nisu svi uvjereni da će se to i dogoditi. Davis se još ne zamara novim ugovorom.

"Stvarno ne slušam sve te priča. Dolaze sa svih strana, od društvenih mreža pa do ljudi oko vas, ali ja sam apsolutno koncentriran na košarku u ovom trenutku. To je sve što mogu, mogu samo pružati sve od sebe i probati pomoći momčadi. Imamo jedan cilj, a to je osvajanje naslova prvaka, a ja ću učiniti sve da to i napravimo. Suigrači se također ne obaziru na sve te priče. Oni ih čuju, ja ih čujem, teško je ne čuti takvo što, ali mi smo koncentrirani samo na ostvarenje ciljeva."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!