Tenis

Wang pomela Muguruzu, Barty do finala preko Goerges

Jan Šneler • subota, 03.11.2018.
Wang pomela Muguruzu, Barty do finala preko Goerges
Foto: EPA

Iako je Wang ispala u skupini, slijedom odustajanja Madison Keys, Kineskinja je prošla polufinale i ušla u finale Elite Trophyja u Zhuhaiju...

Veliko slavlje je u Kini gdje je po prvi put kineska tenisačica ušla u završnicu Elite Trophyja. Iako je Qiang Wang trebala natjecanja završiti u skupini, Madison Keys je odustala zbog ozljede koljena te je uletjela Kineskinja. Iskoristila je to na najbolji način te za svega 73 minute pomela Garbine Muguruzu.

Nije izgledalo na početku da će Wang lako doći do pobjede, ali je u petom gemu opasno pritisnula servis Španjolke i došla do breaka. Dva gema kasnije, još jednom oduzima Kineskinja servis protivnici i s 2:6 zaključuje prvi set. U drugom setu, Muguruza nije imala nikakve šanse. Wang je čak tri puta došla do breaka i rutinski s 0:6 okončala meč.

Nešto ranije, nastup u finalu izborila je i Ashleigh Bart koja je bila bolja od Julije Goerges. Njemica je nakon neizvjesne borbe u prvom setu, u devetom gemu došla do breaka i uspjela sa 6:4 osvojiti set. U nastavku meča vrlo brzo, Goerges ponovno dolazi do breaka i čini se kako će brzo okončati meč.

Barty se ipak nije predala i s dva povezana breaka preokrenula meč i izjednačila s 3:6. U posljednjem setu sve je bilo u znaku Australke. Već u prvom gemu dolazi do breaka, a u sedmom gemu samo potvrđuje nadmoć. Konačno s 2:6 zaključuje meč i prolazi u finale.

Elite Trophy, Zhuhai (Kina), polufinale:
Julia Goerges (Njemačka) - Ashleigh Barty (Australija) 6:4 3:6 2:6
Garbine Muguruza (Španjolska) - Qiang Wang (Kina) 2:6 0:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!