Košarka

VIDEO: Čudesno prvo poluvrijeme Embiida, Šarić se i dalje muči, Sixersi lako s Pistonsima

Branimir Korać • subota, 03.11.2018.
VIDEO: Čudesno prvo poluvrijeme Embiida, Šarić se i dalje muči, Sixersi lako s Pistonsima
Foto: EPA

U prvom subotnjem susretu u NBA ligi Philadelphia je ugostila Detroit Pistonse i upisala glatku pobjedu. Briljirao je Joel Embiid, posebno u prvom poluvremenu...

Veliki dvoboj između Joela Embiida i Andrea Drummonda na kraju baš i nije ispunio očekivanja. Nije ispunio u toj mjeri što nije dugo trajao, naime Embiid je odradio odličan posao u prvom poluvremenu i nakrcao osobnim pogreškama svoje čuvare tako da je Drummond vrlo brzo morao iz igre, ništa bolje nije prošao niti njegova zamjena Zaza Pačulia.

U tih prvih 24 minute Embiid je bio doslovno briljantan. Ubacio je osobni rekord po broju poena u jednom poluvremenu, njih čak 32 i to iz samo devet šuteva upućenih iz igre. Naime čak 17 puta išao je na liniju slobodnih bacanja i 15 ih je pogodio.

Na krilima Embiida Philadelphia je stigla do visoke prednosti na odmoru 69:47, činilo se da je priči kraj, ali u drugom dijelu razigrao se na drugoj strani Blake Griffin, Embiid je malo stao i Pistonsi su uspjeli spustiti zaostatak.

Pistonsi su živnuli na ulasku u drugo poluvrijeme koje je Philadelphia otvorila šutom 0/5 iz igre i s tri izgubljene lopte što je pomoglo Detroitu u smanjivanju zaostatka na 69:60.

No bez obzira na to Detroit se nije uspio potpuno vratiti u utakmicu, prednost koju je Philadelphia uspjela stvoriti u prvom dijelu jednostavno je bila prevelika da bi je ova momčad mogla tako lako prosuti.

Dario Šarić još uvijek traži pravu formu. Ponovno nije bio na onoj uobičajenoj razini, ovaj put upisao je 22 minute i ubacio pet poena (1/2 za dva, 1/4 za tri) uz četiri skoka i dvije asistencije.

Embiid je susret završio s 39 poena i 17 skokova, a JJ Redick dodao je 16 poena. Kod Pistonsa briljirao je Blake Griffin s 38 poena, 13 skokova i šest asistencija, a Langston Galloway dodao je 13 poena.

NBA:
Philadelphia 76ers - Detroit Pistons 109:99

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!