Vodeni sportovi

Mladost pred prepunim tribinama na Savi do prve pobjede u Ligi prvaka

Sportnet • subota, 03.11.2018.
Mladost pred prepunim tribinama na Savi do prve pobjede u Ligi prvaka
Foto: FaH

Vaterpolo se vratio u Zagreb! Nakon dugo vremena tribine bazena na Savi bile su ispunjene do posljednjeg mjesta.

HAVK Mladost u drugom kolu Lige prvaka pobijedio je berlinski Spandau 04 rezultatom 9:7 pred više od 800 domaćih navijača. Kod Žabaca najbolji su bili Lovre Miloš, Ivan Buljubašić i Cosmin Radu s po dva pogotka, dok je kod gostiju iz Njemačke najbolji bio Marko Stamm s tri pogotka. Publika je cijele vrijeme utakmice bodrenjem nosila Zagrepčane prema novoj pobjedi.

''Teška, zahtjevna utakmica. Odigrali smo vrlo dobro, pogotovo u pozicijskoj obrani. U pozicijskom napadu smo imali manjih problema, isto kao i s igračem manje i više. Ali veliko srce, želja, volja i karakter doveli su nas do pobjede nad iznimno zahtjevnim protivnikom'', izjavio je trener Mladosti Zoran Bajić.

Mladost je ovom pobjedom nastavila niz bez poraza u ovoj sezoni. Nakon remija s Hannoverom, Žapci su upisali i prva tri boda u Ligi prvaka te trenutno imaju četiri boda u preliminarnoj grupi B. Posebno veseli povratak ozlijeđenog Ivana Buljubašića u redove Mladosti kao i još jedna izvrsna predstava vratara Ivana Marcelića.

''Nismo dobro koristili igrača više i naš šut izvana bio je loš i vrlo lak plijen za Marcelića. Mladost igra jako dobro u ovoj sezoni, pokazali su to već u utakmici protiv Juga. Postoji ogromna energija u igri i povratakom Buljubašića sigurno su još jači na poziciji beka. Neće puno ekipa ovdje uzeti bodove, a mi moramo biti još bolji'', izjavio je trener Spandau 04 Petar Kovačević.

Upravo protiv Spandaua je Mladost prije 29 godina osvojila naslov prvaka Europe. Kao način obilježavanja te povjesne utakmice, dopredsjednik Mladosti Tomislav Družak uručio je sudionicima prigodne plakete. Iz tadašnje ekipe Spandaua 04 plakete su primili Hagen Stamm i Peter Roehle. Iz ekipe Mladosti plakete su primili Perica Bukić, Dubravko Šimenc, Milorad Damjanić, Damir Vincek, Davor Erjavec te kondicijski trener Fabijan Nola. Na tribinama utakmicu su pratili i izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak, legenda vaterpola Boško Lozica i mnogi drugi.

''Pobijedili smo Spandau i prvu utakmicu u Ligi prvaka ove sezone. Nadamo se da će biti još pobjeda. Odigrali smo dobru utakmicu od početka do kraja, održavali smo dobar ritam i nismo im dali previše šansu. Zadovoljni smo atmosferom na tribinama i navijačima, to nas je održalo u igri i to nam puno znači. U ime cijele momčadi im zahvaljujem na odazivu i zakazujemo novi susret u idući petak'', izjavio je igrač Mladosti Franko Lazić.

Ova utakmica bila je posebna i po tome što su vaterpolisti zajedno sa Zagrebačkim dijabetičkim društvom zajedno pozvali javnost na veću svijest o šećernoj bolesti. Svi navijači imali su priliku izmjeriti razinu šećera u krvi ususret Svjetskom danu dijabetesa 14. studenog.

Idući izazov za Mladost očekuje ih u Regionalnoj vaterpolskoj ligi. Idućeg petka, 9. studenog na bazen Mladosti dolazi Jadran Herceg Novi. Utakmica počinje u 20.15 sati, ulaz je besplatan za sve posjetitelje uz iznenađenja za publiku.

1. HVL, regularni dio

1Jadran Split 9149:56+9325
2Jug AO 9133:60+7325
3Mladost 9130:72+5821
4Primorje EB 9115:81+3418
5Solaris 994:90+415
6Mornar BS 992:88+412
7Medveščak 985:140-559
8POŠK 973:123-504
9KPK 960:144-844
10Zadar 968:145-770

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!