Nogomet

Rijeka nema pravo na kiks, Rudeš sanja iznenađenje

Jan Šneler • ponedjeljak, 05.11.2018.
Rijeka nema pravo na kiks, Rudeš sanja iznenađenje
Foto: FaH

Ogledom Rijeke i Rudeša zatvorit će se 13. kolo HT Prve lige, a protiv posljednje momčadi na tablici, Riječani nemaju pravo na kiks...

Utakmice protiv posljednjih momčadi uvijek su nezgodne. Prije svega, moguć je podcjenjivački pristup kojeg je teško ispraviti ako se u susret uđe lako i neodgovorno. S druge strane, nitko ne želi izgubiti od posljednje momčadi te je i s te strane pritisak uvijek na favoritima. Iz ovog drugog razloga, povezanog s konstantnim odbijanjem navijača Rijeke, treneru Igoru Bišćanu danas neće biti lako.

Rijeka ne igra sjajno, u krizi je rezultata već duže vrijeme i zaostatak za vodećim Dinamom ogromnih je 15 bodova. Doduše Rijeka ima utakmicu manje, no svejedno momčad je to koja sigurno ne pripada na petom mjestu tablice. Nižu se loši rezultati popraćeni lošom atmosferom i posljedice su jasno vidljive. Najblaže rečeno, Rijeka danas nema pravo na kiks, na loš dan i lošu utakmicu.

Protiv Rudeša, momčad s Rujevice mora prikazati dominantnu igru, igru dostojnu momčadi koja želi pucati na vrh tablice. Opravdanja ne smije biti jer ako je netko u krizi rezultata, onda je to definitivno Rudeš.

Ono što Rudeš trenutno ima je vrlo ambiciozni mladi trener Marko Lozo. Lozo djeluje kao trener koji neće skrivati slabe strane svoje momčadi, koji neće uljepšavati situaciju i istinu zamotati u celofan. Reći će iskreno kakva je situacija, koja nije nikako dobra i što sve klub mora napraviti da se to popravi. Kada smo ga nakon susreta s Dinamom pitali koji je cilj do zimske stanke, rekao je ostati u igri za ostanak kako se ostale momčadi ne bi previše odvojile.

Trenutno Rudeš čami na posljednjem mjestu s čak sedam bodova zaostatka za Istrom i osam za Interom. To svakako nisu dobre vijesti i ako do stanke, Rudešani ne skupe barem četiri-pet bodova, šanse za ostanak bit će svedene na promile. Očigledno je da Rudeš igra dobro u prvom dijelu, kreće se, ponešto pokušava i kreirati prema naprijed i sve to ne liči slabo.

Ipak, onda dođe nastavak susreta, momčadi ih pritisnu, oni padnu fizički i kreće golijada. To se mora promijeniti, ali je pitanje može li se to prije pravih priprema i precizno određenih treninga. Ostaje za vidjeti što će Lozo i njegov tim napraviti, ali svakako nisu u zavidnom položaju.

Danas Rijeka mora slaviti. Bez obzira na ovo što smo rekli o Rudešu, Riječani si ne smiju dozvoliti slab ulazak u utakmicu jer objektivno nisu u položaju da mogu nekoga podcijeniti. Svaka sljedeća utakmica bit će im ključna jer treba stići zaostatak za vodećom četvorkom. Bišćan mora pokazati kako može Rijeku preporoditi i barem pokušati do kraja sezone vratiti momčad s Rujevice na razinu od prošle godine.

Utakmica je na rasporedu u 20 sati, a glavni sudac bit će Josip Lučić iz Vinkovaca.

HT Prva liga, 13. kolo:
Rijeka - Rudeš (20.00)

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!