Nogomet

PSG na teškom gostovanju u Napulju, hrvatska kolonija u Interu želi zaustaviti Barcelonu

Jan Šneler • utorak, 06.11.2018.
PSG na teškom gostovanju u Napulju, hrvatska kolonija u Interu želi zaustaviti Barcelonu
Foto: EPA

Na rasporedu su prve utakmice četvrtog kola Lige prvaka nakon kojeg bi situacija u skupinama mogla biti puno jasnija...

Napoli - PSG

Iako je Crvena zvezda u prvom kolu uspjela remizirati s Napolijem, beogradski klub je najslabiji u ovoj skupini te možemo slobodno po tri boda upisati preostalim ekipama u ogledima protiv njih. Dolazimo do sljedeće situacije. Liverpool ima devet bodova, Napoli osam, PSG sedam i preostaju još tri susreta: Napoli - PSG, PSG - Liverpool i Liverpool - Napoli.

Ne treba niti spominjati koliko je neizvjesna skupina C i kako će jedna od tri sjajne momčadi nastaviti sezonu u Europskoj ligi. U prvom ogledu Napolija i PSG-a, talijanski klub došao je na prag velikog iznenađenja s kojim bi praktički eliminirao PSG iz natjecanja. Do treće minute sudačke nadoknade, Napoli je vodio s 1:2, no onda se ukazao Angel Di Maria i donio vrijedan bod Parižanima.

Danas nas sigurno očekuje sjajan susret. PSG mora juriti na pobjedu jer si ne smije dozvoliti novi kiks. S druge strane, nismo sigurni koliko Napoli želi igrati defenzivno. Svi se nekako nadaju sjajnom susretu s puno golova i još jednoj lijepoj nogometnoj večeri, a neki će reći kako cijeli svijet navija za Napoli protiv bogatog PSG-a. U svakom slučaju, vesele ogledi ovakvih momčadi, a uzimajući i veliki ulog, nema sumnje da ćemo uživati u sjajnih 90 minuta nogometa. Glavni sudac bit će Nizozemac Bjorn Kuipers.

Inter - Barcelona

Još jedan derbi nas očekuje na San Siru, a Inter će ugostiti Barcelonu. Prvi susret odigran na Camp Nouu prije dva tjedna ostat će zapamćen po vrlo dobroj Interovoj igri u prvom dijelu i onom sjajnom blokiranju udarca Marcela Brozovića.

Inter nije izgledao slabo, iako je uvijek teško igrati u gostima kod jake Barcelone. U nastavku susreta, Katalonci su ipak jače pritisnuli i došli do pobjede prilično lako. U tom susretu nije bilo Lionela Messija koji bi možda čak na vlastiti zahtjev mogao danas nastupiti. Nije izgledno da će nastupiti od prve minute, a prema zadnjim informacijama, Ernesto Valverde rado bi slavio u Milanu bez Argentinca koji ipak mora potpuno zaliječiti ozljedu.

Inter igra sjajno u Serie A, u Ligi prvaka također prikazuje dobre igre i na svom terenu sigurno ima šanse protiv Barcelone. Napad Barcelone je nevjerojatan, veza uvijek kvalitetna, ali Inter će se sigurno fokusirati na manjkavosti u obrani. Pritiskom na zadnju liniju, domaći bi mogli dovesti Barcelonu u neugodnu poziciju. Kako sada stvari stoje, ponovno ćemo gledati velik broj hrvatskih reprezentativaca. U Interu Brozovića, Ivana Perišića i Šimu Vrsaljka, dok će boje Barcelone braniti Ivan Rakitić. Susret počinje u 21 sat, a sudit će Szymon Marciniak iz Poljske.

Atletico Madrid - Borussia Dortmund

Prije dva tjedna madridskom Atleticu dogodilo se nešto što nije svojstveno čvrstoj i karakternoj momčadi koju vodi Diego Simeone. Na gostovanje u Dortmund otišli su vrlo motivirani i samouvjereni, a vratili se s čak četiri pogodtka u mreži.

Taj poraz nije značajan samo zbog gubitka tri boda, već je praktički doveo Atletico u težu poziciju s obzirom na to da će teško završiti grupno natjecanje na prvom mjestu. Borussia je u sjajnoj formi, a jednako tako ta velika pobjeda omogućila joj je da danas mogu odmoriti neke od najvažnijih igrača.

Objektivno, preostala dva susreta protiv Club Bruggea i Monaca, Borussia bi trebala dobiti jer je kvalitetom daleko ispred ta dva kluba. Razlog zašto bi gosti mogli malo izmijeniti sastav je izrazito važna utakmica u Bundesligi protiv Bayerna. Bavarci su na rubu kolapsa i pobjedom bi Borussia došla na čak sedam bodova prednosti što je u njemačkom nogometu prilično velika prednost.

Jasno, ne govorimo o opuštanju, ali ne bi nas iznenadilo da Lucien Favre pruži priliku igračima koji nisu previše igrali ove sezone. Susret počinje u 21 sat, a glavni sudac je Talijan Daniele Orsato.

Ostali dvoboji

Liverpool gostuje kod Crvene zvezde u ogledu koji ne bi trebao biti previše dramatičan. Redsi su u prvom susretu pokazali koliko su kvalitetnija momčad, a Jürgen Klopp je odlučio kod kuće ostaviti Xherdana Shaqirija i spriječiti bilo kakve uvrede na njegov račun. Njemački trener želi koncentraciju i ozbiljnost te je izgledno kako će napustiti Beograd s tri boda.

U skupini A, Club Brugge kojeg vodi Ivan Leko očekuje novi dvoboj s Monacom. Klub iz Kneževine u velikim je problemima i u prvenstvu i pitanje je koliko mu je važan ovaj susret. Belgijci su u nešto boljem raspoloženju i mogli bi doći do potrebnih bodova za plasman u Europsku ligu. S obzirom da je prvi susret završio 1:1, ovo bi trebao biti odlučujući dvoboj za Europsku ligu jer je teško očekivati da će ova dva kluba uzimati bodove Borussiji Dortmund i Atletico Madridu.

Tottenham će na Wembleyu ugostiti PSV. Nakon što je još jednom u posljednjim minutama izgubio vrijedne bodove, Tottenham je motiviran da konačno upiše prvu pobjedu. Ta pobjeda važna je iz razloga što bi onda u sljedećem kolu protiv Intera mogao čak napasti i drugo mjesto u skupini. Jasno, Spursi više ne odlučuju sami o sebi, ali čak i s jednim osvojenim bodom u prva tri kola imaju šanse za prolazak skupine. Goste također ne treba podcjenjivati, pogotovo kad se uzme u obzir činjenica da domaćima nema između ostalih Erica Diera, Huga Llorisa i Dannyja Rosea. Spursi imaju veće šanse, ali mogao bi i PSV zagorčati život suparnicima u skupini B.

Konačno, u skupini D sastaju se Porto i Lokomotiv Moskva te Schalke i Galatasaray. Objektivno, Porto i Schalke bi trebali doći do pobjeda u današnjim susretima. Porto je kvalitetniji od Lokomotiva i to je pokazao u prošlom kolu, dok je Schalke dominirao cijelim susretom u Istanbulu. Nijemci ne oduševljavaju i momčad nije toliko jaka, ali isto to može se reći i za Galatasaray. U svakom slučaju, valja očekivati prolaz Porta i Schalkea u sljedeću fazu.

Liga prvaka, 4. kolo:
Monaco - Club Brugge (18.55)
Crvena Zvezda - Liverpool (18.55)
Atletico Madrid - Borussia Dortmund (21.00)
Inter - Barcelona (21.00)
Tottenham - PSV (21.00)
Napoli - PSG (21.00)
Porto - Lokomotiv Moskva (21.00)
Schalke - Galatasaray (21.00)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!