Košarka

Barać dvoznamenkast u porazu Porta, Andrić skroman u pobjedi Szolnokija

Petar Jenjić • utorak, 06.11.2018.
Barać dvoznamenkast u porazu Porta, Andrić skroman u pobjedi Szolnokija
Foto: FaH

Odigrane su tri nove utakmice u FIBA-inom Eurokupu u kojima su sudjelovali i hrvatski košarkaši. Lukša Andrić i Szolnoki Olaj stigli su do pobjede, za razliku od Borisa Baraća i Tonija Prostrana koju su izgubili na gostovanju kod Albe...

Četvrtu pobjedu upisala je Alba Fehervar i tako ostala na stopostotnom učinku. Na domaćem terenu bila je bolja od Porta i tako mu nanijela treći poraz sezone. Još minutu i pol prije kraja mađarska je momčad imala sedam koševa viška (71:64), ali je uspjela zakomplicirati završnicu. Imao je Porto šut za produžetak, a zatim i šut za pobjedu, no nije bio precizan.

Allerik Freeman sa 16 koševa i Jordan Heath s 15 poena i devet skokova bili su najbolji kod mađarske momčadi.

William Sheehey sa 16 poena predvodio je Porto, Boris Barać dodao je deset koševa (2/6 za dva, 2/3 za tricu), devet skokova i dvije asistencije za nešto manje od 27 minuta na terenu, dok je Toni Prostran ostvario učinak od osam poena, dva skoka i tri asistencije za 25 i pol minuta na parketu.

U dvoboju dvaju mađarskih klubova Szolnoki Olaj bez većih je problema slavio na gostovanju kod Szombathelyja sa 83:66. Gosti su do poluvremena imali 12 koševa prednosti (44:32), a do kraja susreta uspijevali su sačuvati prednost.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Strahinja Milošević s 18 poena, Lukša Andrić za nešto više od 22 minute dodao je pet koševa (2/4 za dva, slobodna bacanja 1/2), sedam skokova i jednu asistenciju. Juvonte Reddic sa 16 koševa bio je najbolji kod domaćina.

FIBA Europski kup:
Alba Fehervar - Porto 72:70
Szombathely - Szonlonki Olaj 66:83
Belfius Mons - Tsmoki Minsk 86:79 (Uroš Nikolić 18p, 7sk / Devon Saddler 21p)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!