Nogomet

Bjelica: "Respektiram Spartak, ali razmišljam samo o pobjedi"; Livaković: "Nedostajao nam je domaći ambijent"

Jan Šneler • srijeda, 07.11.2018.
Bjelica: "Respektiram Spartak, ali razmišljam samo o pobjedi"; Livaković: "Nedostajao nam je domaći ambijent"
Foto: FaH

Na konferenciji za medije uoči sutrašnjeg sraza sa Spartakom iz Trnave, trener Dinama Nenad Bjelica i prvi vratar Dominik Livaković podijelili su svoja razmišljanja o utakmici u kojoj Modri mogu izboriti prolaz dalje...

Sve je spremno za veliki spektakl na Maksimiru. Nakon 48 godina čekanja Dinamo je na najboljem putu da ostvari toliko sanjano proljeće u Europi. Vidno raspoloženi na konferenciju za medije stigli su trener Nenad Bjelica i vratar Dominik Livaković.

"Pritisak je kao pred svaku utakmicu. Isti pritisak osjećam protiv Zeline kao i protiv Trnave. Ne bih si mogao oprostiti poraz od Zeline, od Osijeka, kao što si ne bih mogao oprostiti neku slabiju utakmicu sutra. Želimo biti najbolji i pobjeđivati. Očekujem od igrača da daju maksimum i da uživaju u utakmici. Vidjet ćemo kako će biti. Razmišljam samo o pobjedi. Mi zbog toga i jesmo pobjednička momčad, jer ja prenosim tu energiju na njih i oni to prihvaćaju. Jedino je bitno dati sve od sebe i zaista u svim utakmicama ove sezone igrači daju maksimum", rekao je Bjelica.

U prošlom kolu Dinamo je nakon dobre predstave u drugom dijelu uspio doći do pobjede u Trnavi. Iako Spartak nije iznenadio Dinamo jasno je da se radi o dobroj momčadi protiv koje neće biti lagano igrati.

"Spartak Trnava je vrlo dobra momčad i to je pokazala u svim europskim utakmicama. Odgledali smo sve njihove utakmice u Europi i vidjeli da je to momčad koja ima kvalitetu i dobar timski duh. Respektiramo ih i znamo da ćemo se morati, kao i u prvoj utakmici, pomučiti da ih pobijedimo", dodao je trener Dinama.

Sudeći po formi ove sezone igrači su doista zadovoljili sva očekivanja koje je stručni stožer stavio pred njih. Bjelica je iznimno zadovoljan pristupom svojih igrača, a večer prije susreta iskoristit će za još jedan mini teambuilding kako bi atmosfera bila još i bolja.

"Nemamo vremena za taktičko-tehnička poboljšanja niti to želimo. Ovo je 25. utakmica, mislim da je momčad opuštena, da je dobra atmosfera među njima i da treniraju dobro. Danas nakon treninga ostajemo u hotelu kako bi se igrači mogli naspavati, imati mir, podružiti se malo, ali to je uvijek tako pred europske utakmice", istaknuo je Bjelica.

Vratar Dinama Livaković otkrio je u šaljivom tonu kako se igrači opuštaju prije susreta, a Bjelica je nadodao kako izbjegavaju igrati s njim iz razloga da mu ne moraju puštati. Šaljivi ton konferencije za medije zaključio je Dinamov čuvar mreže zadovoljstvom što ključnu utakmicu igraju upravo na svom terenu.

"Nedostajao nam je domaći ambijent. Jedva čekamo utakmicu i naše navijače te se nadam se da ćemo opravdati očekivanja i pun stadion", rekao je mladi vratar Dinama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!