Nogomet

Predsjednik Fife oštro zaprijetio svim igračima koji nastupe u potencijalnoj Superligi

Mihaela Bradovski • srijeda, 07.11.2018.
Predsjednik Fife oštro zaprijetio svim igračima koji nastupe u potencijalnoj Superligi
Foto: EPA

Da priča o Superligi i njezinom skorom osnivanju nije "patka", pokazuje i izjava Giannija Infantina, predsjednika Fife, koji je zaprijetio igračima...

Der Spiegel došao je u posjed povećeg broja dokumenata koji su izazvali veliku buru u svijetu nogometa. Jedna od glavnih tema posljednjih dana je osnivanje takozvane Superlige koja se spominje već duže vrijeme, a prema Football Leaksu, ideja se počinje konkretizirati o čemu svjedoče brojne korespondencije klubova.

Navodno bi u toj Superligi trebali igrati klubovi poput Real Madrida, Barcelone, Manchester Cityja, Bayerna, PSG-a..., a ta liga bila bi zamjena za Ligu prvaka i to pod kontrolom tih klubova koji bi bili u vlasničkoj strukturi, a ne pod kontrolom Uefe.

Gianni Infantino je reagirao i poručio kako će sankcionirati sve igrače tih klubova ako budu igrali Superligu, zabranom nastupa na svjetskim prvenstvima, europskim prvenstvima, nacionalnim prvenstvima i svim natjecanjima povezanim uz Fifu. "Ili si unutra ili si vani, to jednostavno uključuje sve", poručio je Infantino.

U principu, ti igrači mogli bi igrati jedino i isključivo Superligu.

FIFA ima svoju ideju po principu Svjetskog prvenstva klubova koje bi bilo potpuno drugačije od sadašnjeg. 24 momčadi borile bi se u tom natjecanju, a među tih 24 kluba 12 bi ih bilo iz Europe.

"Klupsko svjetsko prvenstvo je odgovor na sve pokušaje osnivanja nekih sporednih natjecanja. Međutim vjerujem da su ljudi još uvijek razumni i vjerujem u pozitivan razgovor s predsjednicima i vlasnicima klubova."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!