Košarka

VIDEO: Šarićeva utakmica sezone u pobjedi protiv Bogdanovića, Žižić pokazao Cavsima da može igrati

Branimir Korać • četvrtak, 08.11.2018.
VIDEO: Šarićeva utakmica sezone u pobjedi protiv Bogdanovića, Žižić pokazao Cavsima da može igrati
Foto: EPA

Četvorica Hrvata noćas su upisali minutažu u NBA ligi, a trojica su završili susret s dvoznamenkastim brojem poena. Dario Šarić odigrao je najbolju utakmicu u sezoni u pobjedi protiv Bogdanovićevih Pacersa, Žižić je dobro iskoristio minutažu u porazu Cavsa od Thundera, a jedini koji nije bio na razini je Mario Hezonja...

Dosta se kritizirala forma Darija Šarića u početku sezone pa se čak i tvrdilo kako su njegove slabije igre razlog lošijeg nastupa Sixersa u gostima, međutim protiv Pacersa u Indianapolisu Philadelphia je upisala prvu gostujuću pobjedu, a upravo Šarić odigrao je sjajnu utakmicu.

Hrvatski reprezentativac u slavlju 100:94 odradio je vrlo dobro svoj dio posla, zaradio je tako i kvalitetnu minutažu te je za 36 minuta ubacio 18 poena (2/7 za dva, 4/6 za tri, 2/2 slobodna) uz sedam skokova i dvije asistencije. Šarić je bio jedan od trojice Sixersa koji su predvodili momčad do pobjede.

Druga dvojica bili su Joel Embiid i Ben Simmons iako je Embiid nezadovoljan svojim nastupom. "Bio sam loš, cijela moja igra nije bila dobra, ali suigrači su me izvukli i to je lijepo za vidjeti", rekao je Embiid nakon što je ubacio 20 poena i uhvatio deset skokova. Simmons je ubilježio 16 poena, deset skokova i osam asistencija.

Kod Pacersa daleko ispred ostalih bio je Victor Oladipo s 36 poena, šest skokova i sedam asistencija, a Domantas Sabonis dodao je 16 poena i 11 skokova. Bojan Bogdanović je bio jedini preostali dvoznamenkasti te je za 37 minuta ubacio 13 poena (1/5 za dva, 3/6 za tri, 2/2 slobodna) čemu je dodao pet skokova.

Napokon je priliku u živoj utakmici dobio Ante Žižić i ponovno je pokazao Cavsima da mogu na njega računati. Pokazao je to i prošle sezone i u predsezoni, ali kada je krenula sezona, završio je na kraju klupe. Sada kada Cavsi pokušavaju nešto smisliti kako se izvući iz blata, sjetili su se i Žižića koji je potvrdio da mu je mjesto na parketu.

Žižić je dobio 17 minuta i za to vrijeme upisao deset poena i devet skokova. Vrlo dobar nastup hrvatskog reprezentativca koji bi trebao više igrati i u narednim susretima.

Inače Cavsi su upisali i deseti poraz te sa samo jednom pobjedom i dalje su posljednjeplasirana momčad lige, Thunder je i bez Russella Westbrooka bio bolji i odnio je pobjedu 95:86.

Westbrooka je sjajno zamijenio Dennis Schröder s 28 poena i sedam skokova, a Paul George dodao je 18 poena i sedam skokova. Kod Cavsa Collin Sexton upisao je 15 poena, JR Smith 13, a Tristan Thompson deset uz 15 skokova.

Mario Hezonja nije se istaknuo u pobjedi New York Knicksa u gostima kod Hawksa. Hezonja je igrao 13 minuta i za to vrijeme nije pružio dovoljno kvalitetan doprinos da bi se duže zadržao na parketu. Upisao je samo jedan poen uz po jedan promašaj za jedan, dva i tri poena čemu je dodao dva skoka.

Knicksi su se pouzdali u Tima Hardawaya koji je susret završio s 34 poena i šutom 8/22 iz igre te 16/20 s linije slobodnih bacanja dok su double-double upisali Noah Vonleh (11 poena i 13 skokova) te Enes Kanter (17 poena, 11 skokova). Prvo ime Atlante bio je Omari Spellman s 18 poena i deset skokova.

Miami Heat je prvi put od početka sezone zbog osobnih razloga igrao bez Dwyanea Wadea, ali i bez njega svladao je San Antonio Spurse s 95:88. Igrači iz petorke odradili su odličan posao i nosili Miami do pobjede dok je na drugoj strani itekako nedostajao učinak LaMarcusa Aldridgea koji je završio sa samo šest poena i šutom 2/14. Na drugoj strani briljirao je Hassan Whiteside s 29 poena, 20 skokova i čak devet blokada.

Memphis je odradio sjajan posao na Nikoli Jokiću koji je upisao samo jedan jedini šut i to u posljednjim trenucima susreta i nije pogodio. U prosjeku ispucava 11 šuteva po utakmici, ali ovdje je zaustavljen i Grizzliesi su slavili 89:87 uz po 20 poena Jarena Jacksona (sedam skokova) i Marca Gasola (12 skokova).

Los Angeles Lakersi svladali su Timberwolvese sa 114:110 uz 24 poena LeBrona jamesa (deset skokova), po 21 poen Kylea Kuzme i Josha Harta te 20 poena Brandona Ingrama. Prve minute u dresu lakersa upisao je Tyson Chandler koji je ravnopravno podijelio minutažu s Javalejem McGeejem što znači da je Ivica Zubac bio daleko od parketa. Na drugoj strani još jednom sjajan je bio Danny Rose s 31 poenom.

NBA:
Cleveland Cavaliers - Oklahoma City Thunder 86:95
Orlando Magic - Detroit Pistons 96:103
Atlanta Hawks - New York Knicks 107:112
Miami Heat - San Antonio Spurs 95:88
Indiana Pacers - Philadelphia 76ers 94:100
Memphis Grizzlies - Denver Nuggets 89:87
New Orleans Pelicans - Chicago Bulls 107:98
Utah Jazz - Dallas Mavericks 117:102
Sacramento Kings - Toronto Raptors 105:114
Los Angeles Lakers - Minnesota Timberwolves 114:110

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!