Nogomet

Nova teška ozljeda Welbecka, u Arsenalu strahuju kako je završio sezonu

Mihaela Bradovski • petak, 09.11.2018.
Nova teška ozljeda Welbecka, u Arsenalu strahuju kako je završio sezonu
Foto: EPA

Prolazak u iduću fazu Europske lige nogometaši Arsenala izborili su zahvaljujući domaćem remiju sa Sportingom. Susret četvrtog kola skupine E završio je s početnih 0:0, ali i uz veliki udarac za londonsku momčad jer svi u kadru strahuju da je ozljeda Dannyja Welbecka teške naravi...

Mreže u susretu između Arsenala i Sportinga ostale su netaknute, a tim su rezultatom oba sastava dohvatila glavni cilj - prolazak u šesnaestinu finala Europske lige. Velikog slavlja za domaće, međutim, nije bilo, u 30. minuti Danny Welbeck morao je napustiti teren, a po završetku dvoboja strateg Topnika Unai Emery otkrio je kako se boji da je riječ o ozbiljnom lomu gležnja.

27-godišnji napadač iznesen je s terena s maskom s kisikom na licu i vidljivo u jakim bolovima, a sve nakon što je pet minuta ranije teško iskrenuo desni gležanj i pao preko njega. Arsenalov liječnički tim još je na terenu poduzeo sve mjere kao bi imobilizirao stradali gležanj te je s Welbeckom još tijekom utakmice krenuo prema bolnici.

"Najgora vijest ove večeri je Welbeckova ozljeda. Prema onome što smo uspjeli vidjeti mislimo da je riječ o jako ozbiljnoj ozljedi, da je nešto u gležnju puklo", prokomentirao je zabrinuto španjolski stručnjak te dodao:

"Njegova je ozljeda ostavila utjecaj na čitavoj momčadi jer svi su bili tamo dok mu se pružala pomoć i mogli su vidjeti da se radi o ozbiljnom problemu. To je nogomet, to su natjecateljski susreti, takve stvari se događaju. Kada se dogodi ozljeda poput ove, svi igrači na terenu odmah su svjesni ozbiljnosti i u mislima im je samo taj pojedinac. Ipak, mislim da smo do kraja susreta uspjeli potisnuti njegovu ozljedu u drugi plan i uspjeli se koncentrirati na naš posao dok je, jednako tako, prva stvar nakon samog završetka bila pitanje što je s Dannyjem."

Potvrdi li se da je riječ o lomu, Welbecku je od dolaska na Emirates to treća teška ozljeda, nakon što je u sezoni 2015./2016. te 2016./2017. propustio velik broj utakmica zbog oporavka nakon ozljede koljena, a sada se strahuje kako je riječ o novoj teškoj ozljedi za koju treba jako dugačak oporavak i mogući kraj sezone.

U 74. minuti s terena je odšepao i Stephan Lichtsteiner te će se i za točno stanje njegove povrede morati pričekati dodatne pretrage ovog petka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!