Tenis

Kevin Anderson do prve pobjede na ATP Finalsu u Londonu, Thiem pao u dva seta

Branimir Korać • nedjelja, 11.11.2018.
Kevin Anderson do prve pobjede na ATP Finalsu u Londonu, Thiem pao u dva seta
Foto: EPA

Odigran je i prvi susret u singlu na ATP Finalsu u Londonu, a Kevin Anderson u dva seta bio je bolji od Austrijanca Dominica Thiema...

Kevin Anderson na najbolji mogući način otvorio je nastup na ATP Finalsu u Londonu. Anderson je igrao protiv Dominica Thiema i svladao ga bez gubitka ijednog seta.

Meč je potrajao više od sat i 45 minuta, Anderson je vrlo dobro servirao i to je bio ključ. Imao je 61 posto ubačaja prvog servisa i osvojio je čak 40 od 44 moguća poena nakon ubačenog prvog servisa. Nije Thiemu dopustio nijednu break loptu u cijelom meču, a sam ih je imao sedam te realizirao jednu.

U prvom setu Anderson je do breaka došao u četvrtom gemu kada je imao 15:40, realizirao drugu break loptu te poveo s 3:1. Svaki servis Thiema do kraja seta bio je pod pritiskom i u svakom gemu Anderson je imao nove break lopte.

Nakon što je uzeo prvi set sa 6:3, u drugom setu vodila se velika bitka do samog kraja. Obojica su čvrsto držali svoj početni udarac i odluka je pala u 13. igri.

Tamo je Anderson imao tri neiskorištene meč lopte, a Thiem dvije neiskorištene set lopte da bi kod 11:10 Anderson napokon završio posao i došao do prve pobjede.

Drugo kolo Andersonu donosi dvoboj protiv Rogera Federera dok će Thiem prvu pobjedu tražiti protiv Keija Nishikorija.

ATP Finals, skupina B, prvo kolo:
Kevin Anderson (Južna Afrika) - Dominic Thiem (Austrija) 6:3, 7:6(10)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!