Hrvatski Telekom Prva liga, 14. kolo, 11.11.2018, 17:30 h, Stadion u Kranjčevićevoj, gledatelja: 3240
Suci: Igor Pajač, Jerko Crnčić, Bojan Zobenica
Lokomotiva
Lokomotiva
0:1 Dinamo
Bruno Petković 16'
Dinamo

VIDEO: Dinamo fenomenalnim pogotkom Petkovića pobjegao na osam bodova prednosti

Jan Šneler • nedjelja, 11.11.2018.
VIDEO: Dinamo fenomenalnim pogotkom Petkovića pobjegao na osam bodova prednosti
Foto: FaH

U derbiju 14. kola HT Prve lige drugoplasirana Lokomotiva ugostila je prvoplasirani Dinamo. Vodeća momčad prvenstva minimalno je slavila na gostovanju u Kranjčevićevoj...

Nakon pobjede protiv Spartaka iz Trnave i potvrde prolaska grupne faze Europske lige, Dinamo je slavio i u HT Prvoj ligi. U 14. kolu domaćeg natjecanja Dinamo je minimalnim rezultatom slavio protiv drugoplasirane Lokomotive. Utakmicu je svakako obilježio perfektni pogodak Brune Petkovića iz 16. minute susreta.

Odlično je krenula utakmica. Obje momčadi pokazale su borbenu i napadačku igru, a Dinamo je nakon pet minuta imao lijepu priliku. Mario Šitum prošao je po boku, lijepo centrirao, no Petković je u skoku glavom pucao direktno u vratara Ivu Grbića. Nekoliko minuta kasnije, nekadašnji Dinamovac Jan Lecjaks odlično je primio loptu, pretrčao čuvara i ostavio je za Dejana Radonjića koji puca malo preko gola.

Dinamo je nastavio s pritiskom i u 12. minuti ubačaj Nikole Mora dobro je ispratio Ivan Šunjić, ali je njegov šut glavom otišao preko gola.

Najljepši trenutak prvog dijela, a slobodni smo reći i ovoga dijela sezone dogodio se u 16. minuti. Ubacio je po običaju Damian Kadzior, lopta je išla na Petkovića koji fenomenalno škaricama puca neobranjivo i pogađa za vodstvo Dinama. Koliko je pogodak bio dobar govori podatak da se cijela tribina, čak i onaj mali dio koji navija za Lokomotivu, ustao i zapljeskao igraču Dinama.

Lokomotiva nije mirovala te je dvije minute kasnije Fran Karačić opalio s ruba šesnaesterca, no Dominik Livaković je bio na mjestu i odličnom obranom skrenuo udarac.

Nažalost, furiozni start prvog dijela nije imao isti nastavak. Od neke 20. minute većinom su se momčadi borile na sredini travnjaka. Dinamo je zatvorio put golu, a prema naprijed je vrlo malo napravio. Izdvojimo tek gužvu u šesnaestercu iz 27. minute kada Kadzior nije uspio ugurati loptu u gol.

Do kraja prvog dijela možemo reći i da je Lokomotiva imala prednost u posjedu i bila konkretnija, no protiv vrlo smirene i koncentrirane Dinamove obrane nije mogla puno. U nastavku susreta, utakmica se ponovno većinom vodila na sredini terena. Lokomotiva je pokušavala nešto kreirati, nije to izgledalo loše, no nedostajalo je koncentracije u završnici.

Pet minuta nakon odmora umalo smo vidjeli novi prekrasan pogodak Petkovića. Još jednom je lopta u šesnaestercu došla do napadača Dinama koji je ponovno pokušao škaricama, no ovoga je puta domaći vratar uspio otkloniti opasnost. U 55. minuti Lokomotiva je imala odličnu priliku, Lirim Kastrati je sjajno prošao nekoliko čuvara i pucao, no malo je nedostajalo da lopta uđe u gol.

Slično kao i u prvom dijelu, nakon uzbudljivog početka, utakmica se primirila i Dinamo je mirno kontrolirao susretom. U 72. minuti Radonjić je lijepo primio loptu koju mu je spustio Ivan Krstanović, no i njegov udarac odlazi pored gola. Nešto kasnije, inače iznimno nervozni Radonjić, ponovno je šutirao, ovoga puta s dvadesetak metara, ali još jednom lopta ne pogađa okvir vrata.

U 88. minuti Lokomotiva je pokrenula lijepu polukontru, ali Domagoj Drožđek slabo puca glavom i Livaković bez problema hvata loptu. Do kraja susreta rezultat se više nije mijenjao i Dinamo je rutinski došao do još jedne pobjede u domaćem natjecanju te povećao prednost pred današnjim protivnikom na osam bodova.

HT Prva liga, 14. kolo:
Lokomotiva - Dinamo 0:1

Hrvatski Telekom Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3674:20+5492
2Rijeka 3670:36+3467
3Osijek 3661:36+2562
4Hajduk 3659:39+2062
5Gorica 3657:46+1159
6Lokomotiva 3651:43+849
7Slaven Belupo 3641:53-1237
8Inter-Zaprešić 3640:84-4431
9Istra 1961 3631:73-4225
10Rudeš 3626:80-5414

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!