Tenis

Mektić i Peya nastup na završnom turniru sezone započeli porazom

Mihaela Bradovski • nedjelja, 11.11.2018.
Mektić i Peya nastup na završnom turniru sezone započeli porazom
Foto: FaH

Osim Marina Čilića u pojedinačnoj konkurenciji, Hrvatska ima i dva predstavnika u konkurenciji parova na završnici sezone u Londonu. Jedan od njih bio je u akciji prvog dana i upisao je poraz...

Nikola Mektić i Alexander Peya u dvoboju parova koji debitiraju na završnici sezone, poraženi su od Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha relativno glatko.

Mektić i Peya nisu imali previše šanse u ovom meču, po jedna kriza u setu skupo ih je stajala, na kraju su dobili priliku da produže meč i vrate izgubljeni servis, ali nisu uspjeli.

Cabal i Farah dobri su im poznanici, susreli su se s njima ove sezone tri puta i dva puta ih svladali, a jedini poraz ubilježili su na Australian Openu. Nakon toge Mektić i Peya bili su bolji u Riju i Madridu da bi Cabal i Farah slavili u Londonu.

Prvi set hrvatsko-austrijska kombinacija izgubila je breakom u četvrtom gemu kojim su Cabal i Farah otišli na 3:1 i do kraja seta nije bilo prilika za oduzimanje servisa.

Odmah na startu drugog seta Mektić i Peya spašavaju jednu break loptu, ali kod 4:4 ipak gube servis i odlaze u poraz. Na servisu Kolumbijaca za meč, imali su 15:40, svoje jedine tri break lopte u meču, no nisu ih iskoristili i pišu prvi poraz.

U drugom kolu za dva dana igraju protiv Ravena Klaasena i Michaela Venusa.

ATP Finals, parovi, prvo kolo:
Juan Sebastian Cabal/Robert Farah (Kolumbija/Kolumbija) - Nikola Mektić/Alexander Peya (Hrvatska/Austrija) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!