Košarka

Hezonja: "Nismo bili na istoj razini s Orlandom", Fizdale: "Puno radimo s Hezonjom na donošenju odluka"

Branimir Korać • ponedjeljak, 12.11.2018.
Hezonja: "Nismo bili na istoj razini s Orlandom", Fizdale: "Puno radimo s Hezonjom na donošenju odluka"
Foto: EPA

Orlando Magic noćas je upisao visoku pobjedu u Madison Square Gardenu protiv New York Knicksa, a Mario Hezonja susret protiv svoje bivše momčadi zaključio je s 12 poena....

Mario Hezonja bio je vrlo motiviran protiv Magica, ušao je malo "vruće glave" u susret i brzo je krenuo u završavanje napada, no to se nije pokazalo kao dobar izbor, ali uskoro je stabilizirao igru i kasnije sasvim solidno odradio utakmicu.

"Čestitke Orlandu na odličnoj utakmici, imao je dobru realizaciju, a mi nismo bili na istoj razini s njima. Nismo u napadu bili dobri, nemamo isprike i moramo vidjeti što se dogodilo. Bili smo prespori i prestatični, ali nismo imali normalne treninge nekoliko dana jer smo imali back-to-back utakmice."

"Imali su neka sjajna dodavanja i pronalazili otvorene igrače. Evan, T-Ross i ostali igrali su dobro i vrlo ih je teško braniti. Nastavljaju šutirati i nije ih jednostavno zatvoriti."

Trener Knicksa David Fizdale još jednom je govorio o Hezonji, istaknuo je njegov potencijal, ali i napomenuo kako najviše rade na ispravnom donošenju odluka tijekom igre.

"On je ozbiljan natjecatelj, njegove radne navike su sjajne i dobro se uklopio u ovu momčad. Ima puno energije i donosi dosta toga dobrog momčadi. Ono na čemu moramo najviše raditi je stvar donošenja odluka, kada riskirati, a kada igrati sigurnije. Ponekad riskira s pokušajem presjecanja lopte, šutom za tri poena ili dodavanjem i sve je u tome da shvati kada je potrebno riskirati, a kada ne. U tome je sve bolji, prolazimo kroz snimke, proučavamo ih i radimo na tome."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!