Nogomet

Dalić: "Nadam se punom stadionu i zajedništvu koje smo vidjeli tijekom ljeta"

Branimir Korać • ponedjeljak, 12.11.2018.
Dalić: "Nadam se punom stadionu i zajedništvu koje smo vidjeli tijekom ljeta"
Foto: FaH

I u naredna dva susreta Lige nacija Hrvatska će nastupiti oslabljena i s problemima. Ovaj put kritičan je lijevi bok gdje su otpali svi kandidati sa šireg popisa...

Prvi protivnik Hrvatske u ovom reprezentativnom terminu bit će Španjolska s kojom Hrvatska igra u Maksimiru. Naravno, vrlo je bitno upisati bodove u ovom susretu jer bi Hrvatska tako dobila priliku na Wembleyju s Engleskom boriti se za prvo mjesto u skupini i povlašten status u ždrijebu.

"Pred nama su dvije teške utakmice, a posebno se veselim ovoj prvoj protiv Španjolske jer nam je to prva utakmica pred domaćim navijačima nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji. Nadam se punom stadionu i zajedništvu koje smo vidjeli tijekom ljeta. Bodovi u tom susretu su nam jako bitni zbog želje za ostankom u borbi za prvo mjesto u grupi te za povlašteno mjesto u ždrijebu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Imamo određenih problema, a jasnu sliku dobit ću kada se svi okupimo", kaže Dalić.

Problemi su najočitiji na poziciji lijevog beka gdje Hrvatska ima velikih problema s ozljedama i teško je uopće procijeniti tko će igrati. "Imamo problema, Pivarić je zadnjih tjedan dana van treninga, ozljede imaju i Barišić, Sosa i Leovac, Strinića nema već druže vrijeme i ne znam tko će igrati. Možda ćemo probati s Antonijem Milićem, možda s Tinom Jedvajom, žao mi je tu trošiti Domagoja Vidu koji se odlično u sredini slaže s Dejanom Lovrenom te ih ne želim razbijati."

Dalić je veliki optimist po pitanju stanja Luke Modrića koji nije na idealan način otvorio sezonu i u Realu još uvijek hvata pravu formu.

"Razgovarali smo i on je sam svjestan kako u nogometu postoje oscilacije. Jučer je igrao i namjestio gol, odradio je dobru utakmicu, a ja nikada nisam sumnjao u njega. On nam puno znači i ne sumnjam da će nam ponovno biti vođa i važan igrač, o njemu dosta ovisimo i bit će pravi protiv Španjolske i Engleske."

Iako je Dominik Livaković odlično branio protiv Engleske, na vrata se vrlo vjerojatno vraća Lovre Kalinić.

"Ne volim previše rotirati vratare, Lovre je dugo čekao na svoju priliku iza Subašića, a Livaković je u sjajnoj formi. Vidjet ćemo, ne bi bilo dobro da nakon Subašića izgubimo još jednog vratara."

Oni mlađi Brekalo i Vlašić su u kadru reprezentacije, no Dalić tvrdi da bi ovo mogle biti preteške utakmice, ali definitivno će uskoro dobiti priliku, jednako kao i Ćaleta-Car i još neki igrači uz U-21 reprezentacije.

Hrvatska je u prošlom susretu sa Španjolskom teško stradala 6:0, no situacija je danas puno bolja.

"Danas smo u boljoj formi, tada smo doživjeli debakl i trebamo tražiti revanš, ali kroz rezultat. Sve ovisi o nama, ja vjerujem u dvije pobjede. U Elcheu smo igrali sjajno tih 20 minuta, ali nakon gola smo se raspali."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!