Nogomet

Demichelis: "Van Gaal je sjajan strateg, ali i potpuno lud. Ponekad je znao otići predaleko"

Branimir Korać • ponedjeljak, 12.11.2018.
Demichelis: "Van Gaal je sjajan strateg, ali i potpuno lud. Ponekad je znao otići predaleko"
Foto: EPA

Louis van Gaal tijekom karijere ostvario je velike stvari, ali i imao napet odnos s igračima. Kako je to bilo u Bayernu, prisjeća se Martin Demichelis...

Martin Demichelis imao je tijekom karijere specifičan odnos sa svojim trenerima, a jedan od onih s kojima je bio u "ratu" je Louis van Gaal.

"Van Gaal je sjajan strateg, ali i potpuno lud. Ponekad je znao otići predaleko", počeo je svoju priču argentinski defenzivac te nastavio opisujući nekoliko anegdota:

"U jednoj smo utakmici vodili s tri pogotka prednosti na poluvremenu, a on je ušao u svlačionicu lupajući po vratima i vrišteći da svi igramo katastrofalno. Kao jedan od kapetana morao sam ga smirivati, a idućeg dana, nakon što sam odigrao loše poluvrijeme, rekao mi je da je ta moja predstava posljedica toga što sam ispao iz emocionalne ravnoteže i da se više ne miješam."

67-godišnji nizozemski stručnjak vodio je minhenski Bayern u periodu od 2009. do 2011. godine u kojem je klub doveo do domaće dvostruke krune i finala Lige prvaka. Bez obzira na spomenute uspjehe on i Demichelis čitavo su vrijeme imali napet odnos.

Na jednom treningu prve momčadi protiv zamjena, s njima u ulozi suca, primio sam loptu od vratara, napravio dva koraka i ciljao prema njegovoj glavi. Uslijedilo je nekoliko sekundi potpune tišine nakon čega je naredio svima da mi više ne dodaju niti jednu loptu. Čitava priča završila je s našom svađom u svlačionici."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani12.11.2018. u 14:27
    I korak do naslova najboljeg u Europi (izgubili su u finalu od Intera)
    Bogomdani