Nogomet

Gudelj uoči kvalifikacija za EP U-19: "Hendikep je što ova reprezentacija nema iskustva iz kvalifikacija"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 12.11.2018.
Gudelj uoči kvalifikacija za EP U-19: "Hendikep je što ova reprezentacija nema iskustva iz kvalifikacija"
Foto: Kristijan Komarica

Talentirana hrvatska reprezentacija do 19 godina u Češkoj će tražiti prolaz u elitni krug, a izbornik Ivan Gudelj napominje kako reprezentacija ima jedan hendikep...

Hrvatsku reprezentaciju do 19 godina u Zlinu očekuje kvalifikacijski dvoboj za odlazak na Europsko prvenstvo, a protivnici u skupini bit će Češka, Luksemburg i Makedonija. Nastup u ovoj skupini Hrvatska otvara 14. studenog protiv Makedonije, tri dana kasnije igra protiv Luksemburga, a zatim slijede Česi. Prva dva idu u elitni krug.

"Najbitnija nam je prva utakmica koja praktički može odrediti put te će nam možda odrediti hoćemo li biti prvi ili drugi. Mislim da ova reprezentacija ima kvalitetu, a hendikep joj je što je kao U17 bila domaćin Europskog prvenstva i nema iskustva s igranjem kvalifikacija. To je jedina generacija od postanka države koja se našla u ovakvoj situaciji jer je kao domaćin U17 izravno nastupila na velikom natjecanju", ističe Ivan Gudelj za stranicu Saveza.

Protivnici su proučeni, a najvažnije je da nema previše problema s izostancima i da su se pozvani odazvali nastupu u kvalifikacijama.

"Imamo jako dobru atmosferu u ovih dva mjeseca otkako sam izbornik. Imali smo dosad jedan turnir u Hrvatskoj i to četiri nacije, a zatim dvije prijateljske utakmice s Turskom. Napravili smo analizu, pogledao sam dvije utakmice koje je Makedonija odigrala s Latvijom i Ukrajinom. To je dobra reprezentacija, ima dobrih pojedinaca i moramo tu utakmicu shvatiti vrlo ozbiljno kao i svaku drugu jer svaki nastup hrvatske reprezentacije je povijesna utakmica. Ono što je trenutno najbitnije je da smo kompletni i da su svi zdravi. Svi igrači koji su pozvani došli su na okupljanje i u Češku idemo s optimizmom."

Kadar koji Gudelj ima na raspolaganju je vrlo dobar, niz je tu igrača koji su već osjetili seniorski nogomet.

"Ako govorimo o obrani, imamo igrače koji su jako kvalitetni, dva vratara koji su odlični, to su Kotarski i Pandur. U obrani su Josip Šutalo i Franjić koji igraju standardno dobro u Dinamu II, Čolina je igrač Monaca, sjajan i talentiran momak, imamo i Boška Šutala koji je igrao u prvoj momčadi Osijeka. U vezi imamo Palaversu koji je i kapetan reprezentacije i standardni član prve momčadi Hajduka, zatim malog Marka Bulata koji je sjajan iako je još mlađi od ovih igrača, tu je i Marko Hanuljak iz Fiorentine. U napadu imamo stvarno odlične igrače, Marina koji je već igrao u prvoj momčadi Dinama, igrač izuzetne perspektive, zatim Baturinu koji igra za drugu momčad Dinama, tu je i Šego, momak koji je također igrao za prvu momčad Hajduka. Imamo tu još niz kvalitetnih i talentiranih igrača u Bušnji, Vuškoviću, Bajiću, Dolčeku, Krekoviću, Rešetaru..."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!