Tenis

Roger Federer ostaje u igri za prolaz nakon glatke pobjede protiv Thiema

Mihaela Bradovski • utorak, 13.11.2018.
Roger Federer ostaje u igri za prolaz nakon glatke pobjede protiv Thiema
Foto: EPA

Vrlo brzo Roger Federer se oporavio od poraza u prvom kolu ATP Finalsa protiv Keija Nishikorija, u drugom kolu igrao je protiv Dominica Thiema i lakoćom ga je svladao...

Kei Nishikori iznenadio je Rogera Federera u prvom kolu grupne faze, zatim je teško stradao u drugom kolu protiv Kevina Andersona, a koliko je skupina neugodna i zanimljiva, pokazao je Federer u drugom kolu vrativši se u igru za prolaz.

Bilo je jasno da Federer ne smije ni slučajno izgubiti od Dominica Thiema jer bi ga taj poraz i matematički izbacio iz igre za prolaz, ovo je za njega bio iznimno bitan meč i stigao je do pobjede.

Federer je dominirao u oba seta, nije dopustio Thiemu da mu napravi isto što i Nishikori. Tijekom cijelog meča bio je bolji protivnik, nije dopustio Thiemu nijednu break loptu i rutinski je odradio posao.

Već u prvom gemu meča Federer je došao do prve break prilike u meču, nju nije iskoristio, ali je zato do kraja prvog seta dva puta oduzeo servis Thiemu i sa 6:2 uzeo prvi set.

Vrlo slična situacija bila je i u drugom setu. Tu je Federer također dva puta uzeo servis Thiemu te u jednom gemu propustio priliku i završio posao sa 6:2, 6:3.

Federer je jako dobro koristio pogreške Thiema koji je imao tri puta više neprisiljenih pogrešaka (34:11) i s ovim porazom praktički je ispao iz borbe za prolaz.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!