Košarka

Lokomotiv Kuban pomogao Cedeviti, Arapović solidan u pobjedi Galatasaraya

Jan Šneler • srijeda, 14.11.2018.
Lokomotiv Kuban pomogao Cedeviti, Arapović solidan u pobjedi Galatasaraya

Odigrane su preostale utakmice 7. kola košarkaškog Eurokupa, a valja izdvojiti pobjedu Lokomotiv Kubana protiv Limogesa...

U skupini B u kojoj se nalazi i Cedevita, koja je sjajnom predstavom svladala Albu iz Berlina, Lokomotiv Kuban je gostovao kod Limogesa. Hrvatskom prvaku trebala je pobjeda gostiju kako bi došao u lagodniju poziciju. Ona se i dogodila. Lokomotiv je u prvom dijelu zaostajao za Limogesom, no boljom igrom u nastavku i kvalitetnijom završnicom uspjeli su slaviti rezultatom 64:72.

Raspoložen je bio Dorell Wright sa 16 poena, dok je za Limoges Axel Bouteille postigao 17 koševa.

U skupini A, Monaco je na gostovanju kod Crvene Zvezde slavio sa 75:91. Nakon izjednačenog prvog dijela, gosti su u potpunosti nadigrali Crvenu Zvezdu u trećoj četvrtini koju su dobili s 15 razlike. Tu je bio odlučen pobjednik te je Monaco mirno priveo susret kraju.

U istoj skupini, MoraBanc Andorra slavila je na gostovanju kod Brescije. Iako rezultat to ne pokazuje (73:79), pobjeda gostiju nikada nije došla u pitanje. Konačno, u skupini A, Galatasaray je na svom terenu svladao njemački Ulm sa 77:69. Uspjeli su tako Turci uzvratiti Nijemcima za poraz nakon produžetaka u prvom susretu. Napomenimo kako je Marko Arapović ostvario učinak od osam poena i pet skokova za domaći sastav.

Prvoplasirana momčad skupine C ostala je Valencia i nakon današnjeg ogleda. Španjolci su dominantnom predstavom svladali Turk Telekom sa 101:83. Zenit je na svom terenu slavio protiv beogradskog Partizana. Utakmica je bila prilično izjednačena te je Partizan čak i vodio na poluvremenu, no ipak u drugom dijelu domaći su pojačali ritam i uspjeli doći do tijesne pobjede sa 75:71.

U posljednjoj, skupini D večeras su odigrana dva susreta. Unicaja je slavila na gostovanju kod Frankfurta sa 78:84 i tako upisala šestu pobjedu u natjecanju, dok je Mornar na svom terenu pobijedio Torino koji je jedina momčad Eurokupa bez pobjede.

Eurokup, 7. kolo:
Galatasaray - Ulm 77:69
Zenit - Partizan 75:71
Crvena Zvezda - Monaco 75:91
Frankfurt - Unicaja 78:84
Mornar - Torino 86:83
Brescia - MoraBanc Andorra 73:79
Limoges - Lokomotiv Kuban 64:72
Valencia - Turk Telekom 101:83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • pikepiletina15.11.2018. u 00:38
    Arapović je zabio 8 poena
    pikepiletina