Rukomet

Koka pregazila Cipranke već u prvom susretu, uzvrat će biti tek formalnost

Mihaela Bradovski • petak, 16.11.2018.
Koka pregazila Cipranke već u prvom susretu, uzvrat će biti tek formalnost
Foto: Davor Sajko

Iako pred rukometašicama Koke tek stoji uzvratna utakmica trećeg kola Challenge kupa, prolazak u osminu finala ovog natjecanja praktički je osiguran. U prvom susretu slavile su protiv ciparske Latsije s visokih 32:18...

Ekipa Koke u uzvrat, koji je na rasporedu u nedjelju, 18. studenog nosi sjajnih 14 pogodaka razlike i to iz, na papiru, gostujućeg susreta. Naime, oba dvoboja treće kola između ove dvije ekipe igraju se u Varaždinu.

Ovog petka gostujuće rukometašice u susret su krenule na najbolji mogući način pa su tako nakon četiri minute igre vodile s 3:0, a tri minute kasnije njihova se prednost povećala na sedam razlike. S druge strane, ciparska ekipa svoj je prvi pogodak postigla u osmoj minuti dvoboja.

Klupa Latsije bila je primorana pozvati minutu odmora nakon što je Terezija Ćurić u 22. minuti pogodila za 14:6, a na drugoj strani terena "domaći" su pokušaji uspješno zaustavljeni sedam puta.

Ipak, ni taj predah nije donio promjene na parketu pa je tako Ćurić svojim novim zgoditkom svega tri minute kasnije Koku po prvi puta dovela u dvoznamenkastu prednost.

Nastavak dvoboja ponudio je identičnu priču, uz još uvjerljiviju predstavu Koke. Katarina Mrazović točno na polovici drugog dijela dovela je svoju ekipu do dvostruko više pogodaka u odnosu na protivnice.

Tada postavljenih 24:12 do kraja je naraslo na konačnih 32:18, uz odlične predstave Tee Jalušić sa sedam pogodaka te Ćurić koja se zaustavila na jednim manje, ali i vratarskog para Šegota - Beličev koji je skupio 15 obrana.

Rumunjka Ana-Maria Ecaterinescu sa četiri zgoditka bila je najuspješnija u sastavu Latsije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!