Nogomet

VIDEO: Nizozemska svladala Francusku i izbacila Njemačku u Ligu B, Slovenci ispali u najniži rang

Branimir Korać • petak, 16.11.2018.
VIDEO: Nizozemska svladala Francusku i izbacila Njemačku u Ligu B, Slovenci ispali u najniži rang
Foto: EPA

Vrlo zanimljivo bilo je večeras u Ligi nacija gdje je odigrana jedna utakmica Lige A i dvije utakmice Lige B. Njemačka ispada u "drugu ligu", Danska ide u "prvu ligu", a Nizozemska prijeti Francuskoj u preuzimanju prvog mjesta u skupini...

U utakmici večeri, onoj u Ligi A, Nizozemska je u Rotterdamu svladala Francusku i zakomplicirala borbu za prvo mjesto, a osim toga ujedno je i eliminirala Njemačku u Ligu B.

Ostala je samo još jedna utakmica do kraja i to ona između Njemačke i Nizozemske koja Njemačkoj neće značiti ništa jer ne može s posljednje pozicije, a Nizozemskoj je dovoljan bod da bi preskočila Francusku i otišla na završni turnir.

U Rotterdamu je iskoristila brojne probleme s izostancima kod Francuske te je na kraju slavila 2:0 i golovima Georginija Wijnalduma iz 44. i Memphisa Depaya iz 95. minute iz kaznenog udarca, došla na korak do završnog turnira.

Francuzi sada moraju navijati za Njemačku i nadati se da će upravo ona svladati Nizozemsku i pomoći Francuskoj da dohvati završni turnir.

U Ligi B važan susret odigran je u Cardiffu gdje je Danska slavila protiv Walesa i tako osigurala prvo mjesto u skupini. Velšanima je igrala samo pobjeda, s njom bi oni osigurali prvo mjesto, međutim upisali su poraz i završit će na drugom mjestu.

Nicolai Jorgensen i Martin Braithwaite donijeli su Dancima 2:0, a u završnici susreta Gareth Bale samo je postavio konačnih 2:1.

U drugom susretu Slovačka je pregazila Ukrajinu s 4:1, Ukrajinci su već osigurali Ligu A, a Slovaci će se u posljednjem kolu s Češkom boriti za opstanak.

U Ligi C Slovenija je trebala pobjedu protiv Norveške kako bi zadržala nadu u opstanak, međutim odigrala je samo 1:1, Cipar je istim rezultatom remizirao s Bugarima što znači da će Slovenija sljedeće izdanje Lige nacija igrati u biranom društvu s Gibraltarom, Andorom, San Marinom...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Torca-Dubrava17.11.2018. u 07:57
    AUFIDERSSEN
    Torca-Dubrava