Rukomet

Vardar ima popravni ispit kod Barcelone, Veszprem želi osvetu protiv Kristianstada

Jan Šneler • subota, 17.11.2018.
Vardar ima popravni ispit kod Barcelone, Veszprem želi osvetu protiv Kristianstada
Foto: EPA

Na rasporedu je 8. kolo rukometne Lige prvaka, a ne treba niti govoriti kako se grupna faza bliži kraju, tako su i susreti sve važniji. Očekuje nas niz dobrih dvoboja ovoga vikenda, a danas ih je na rasporedu šest...

U skupini A očekuje nas novi derbi Barcelone i Vardara. U prošlom kolu, Španjolci su rutinski slavili protiv makedonskog kluba, a danas valja očekivati sličan epilog. Barcelona je iznimno jaka ove sezone, naročito na domaćem terenu i teško je očekivati da bi ih Vardar mogao iznenaditi. Makedonci dobro izgledaju na svom parketu, tu su neprikosnoveni i u igri s preostalim momčadima moraju pokazati da zaslužuju biti među prve tri-četiri momčadi.

U susretu s Barcelonom nemaju velike šanse što je pokazao i prvi susret u Skopju. S obzirom na to da Veszprem ima velikih problema, realno je za očekivati da će se Kielce i Vardar boriti za drugu poziciju u skupini. U istoj skupini spomenuti Veszprem će ugostiti Kristianstad. U prošlom kolu, Kristianstad je slavio s tri pogotka razlike, a mađarski klub više ne djeluje onako moćno kao prošlih godina.

Previše su poraza već upisali (čak četiri u sedam kola) i očigledno je da nešto ove sezone ne funkcionira. Pobjeda protiv Kristianstada ipak je imperativ jer u suprotnom si stvaraju vrlo neugodnu poziciju. Montpellier se polako budi, Kristianstad bi im došao na bod minusa i postojala bi objektivna opasnost da Veszprem ispadne.

Konačno, Kielce će na svom terenu dočekati Meškov. Nikakvih problema Poljaci nisu imali na gostovanju u Bjelorusiji i sličnu utakmicu treba očekivati i danas. Kielce vrlo suvereno korača skupinom i drži čvrsto tu drugu poziciju te im pobjede protiv slabijih momčadi trebaju za održavanje dobre forme.

U skupini C, Sporting će ugostiti Čehovske Medvede, dok će Bešiktaš igrati protiv Metalurga iz Skopja. U toj skupini za prva dva mjesta borit će se Sporting, Bjerringbro/Silkeborg i Tatran Prešov. Čehovski Medvedi nemaju više šanse za prolaz dalje tako da Sporting danas ne bi trebao imati pretežak posao protiv ne pretjerano motiviranog protivnika. Bešiktaš i Metalurg su na posljednja dva mjesta, a u utakmici revijalnog tipa, prednost ide turskoj momčadi koja je slavila i u Skopju.

U skupini D trećeplasirani Ademar ugostit će finski Cocks. Španjolci su izgubili drugo mjesto u prošlom kolu porazom od Dinama iz Bukurešta i ključno im je da se vrate u igru za osminu finala Lige prvaka. Pobjede protiv slabijih momčadi su važne i jasno je da Ademar neće ništa prepustiti slučaju. U Finskoj su remizirali, ali danas pravo na kiks više nemaju.

Liga prvaka, 8. kolo:
Bešiktaš - Metalurg Skopje (14.00)
Veszprem - Kristianstad (17.30)
Kielce - Meškov Brest (18.00)
Barcelona - Vardar (19.00)
Ademar Leon - Cocks (19.30)
Sporting - Čehovski Medvedi (19.30)

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!