Tenis

Novak Đoković nastavlja dominaciju, pregazio i Kevina Andersona

Branimir Korać • subota, 17.11.2018.
Novak Đoković nastavlja dominaciju, pregazio i Kevina Andersona
Foto: EPA

Novak Đoković pridružio se Alexanderu Zverevu u finalu ATP Finalsa. U polufinalu pregazio je Južnoafrikanca Kevina Andersona i izborio nastup u finalu...

Poznati su finalisti završnog turnira sezone, u borbi za pobjedu na ATP Finalsu naći će se Novak Đoković i Alexander Zverev. Zverev je ranije svladao Rogera Federera u tijesnom dvoboju u dva seta, a Đoković je u večernjem terminu dosta lako stigao do pobjede protiv Kevina Andersona.

Prvi igrač svijeta zadnjih mjeseci igra ponajbolji tenis u karijeri, praktički je nepobjediv i jedini poraz koji je upisao još tamo od Cincinnatija kada je krenuo u veliku seriju, nanio mu je Karen Hačanov u finalu turnira u Parizu kada je već i umor bio važan faktor.

U Londonu briljira, nitko mu nije uzeo nijedan set, a Marin Čilić jedini je koji ga je odveo do tie-breaka. Taj tie-break otišao je na stranu Đokovića i poslije toga sve je bilo u njegovom znaku.

U polufinalu protiv Andersona odradio je posao s puno autoriteta. Nije dopustio Južnoafrikancu nijednu break loptu, bio je vrlo uvjerljiv na svom servisu izgubivši samo sedam poena na svom početnom udarcu.

Od početka meča sve je bilo na strani Đokovića, odmah je poveo s 2:0 i potpuno kontrolirao situaciju na terenu. S još jednim breakom u završnici seta uzeo je taj dio igre s glatkih 6:2.

Identična situacija i u drugom setu. Ponovno rani break, nakon toga još jedan za potvrdu dominacije i glatku pobjedu što je važno s obzirom da će Zverev imati više vremena za odmor uoči finala.

Đoković je Zvereva svladao u skupini lakoćom sa 6:4, 6:1 i ostaje za vidjeti može li mu pružiti jači otpor u finalu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!