Košarka

Hrvatska ostala bez šanse za EP, Talijanke slavile u Slavonskom Brodu

Petar Jenjić • subota, 17.11.2018.
Hrvatska ostala bez šanse za EP, Talijanke slavile u Slavonskom Brodu

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija poražena je u kvalifikacijskom susretu za Europsko prvenstvo protiv Italije te je tako izgubila sve šanse za plasman na veliko natjecanje...

Pobjeda je bila nasušna hrvatskim košarkašicama ako žele ostati u igri za plasman na Europsko prvenstvo koje se igra sljedeće godine. U Slavonskom Brodu gostovala je Italija koju je Hrvatska u prvoj utakmici prošle godine uspjela svladati.

Međutim, Talijanke su danas uzvratila za taj poraz, stigle do pobjede rezultatom 64:52 te tako došle do omjera 4-1. S druge je strane Hrvatska pala na omjer od dvije pobjede i tri poraza te izgubila šanse za odlazak na Prvenstvo.

Gošće su na poluvremenu imale šest koševa viška (32:26), a kako je odmicala treća četvrtina prednost je sve više rasla. Imale su Talijanke i dvoznamenkastu prednost u nekoliko navrata, a s njom su ušle i u posljednju dionicu (50:40). Do kraja utakmice uspjele su bez većih problema sačuvati stečenu prednost.

Do pobjede ih je predvodila Elisa Penna sa 17 poena. Jedina dvoznamenkasta u redovima Hrvatske bila je Ivana Tikvić s 11 poena čemu je dodala i pet skokova.

Kvalifikacije za EP:
Hrvatska - Italija 52:64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10818.11.2018. u 10:24
    sa novom izbornicom jos vise pitanja nego prije, kapetanica imala ocajan dan, ali ne, ona mora igrati skoro cjelo vrijeme, Tikvic najbolja, ali ne: izlazi ona nakon 3.foula u 3/4. i nikad nije vracena, a nije da je Rezan briljirala. Nasa glavna jedinica imala za njenih 20 i kusur min. 0 koseva i... [više na forumu]
    narada108