Rukomet

Brozović vrlo dobar u pobjedi Hannover Burgdorfa, Füchse nosi minus na uzvrat

Branimir Korać • nedjelja, 18.11.2018.
Brozović vrlo dobar u pobjedi Hannover Burgdorfa, Füchse nosi minus na uzvrat
Foto: FaH

Odigrane su prve utakmice trećeg kola kvalifikacija EHF kupa, a od Hrvata istaknuli su se Ilija Brozović u pobjedi Hannovera te Ivan Stevanović u porazu Kadettena...

Danski Aalborg stvorio je malu prednost uoči odlaska u Berlin na uzvrat protiv Füchsea slaveći 31:29. Na kraju realan ishod s obzirom da je Aalborg ipak veći dio vremena proveo u vodstvu. Imali su domaćini i četiri gola viška u drugom dijelu, ali nisu iskoristili taj zamah i gosti su smanjili zaostatak.

Šest golova kod domaćina postigli su Sebastian Barthold i Mark Strandgaard Petersen, a po pet su dodali Magnus Jensen i Andreas Jensen. Kod gostiju Jakov Gojun nije bio među strijelcima, Hans Lindberg zabio je sedam golova, a Bjarki Mar Elisson šest.

St. Raphael već u prvom susretu protiv izraelskog Maccabija riješio je pitanje prolaza. U Rishon Le Zionu slavio je s visokih 36:29 odradivši vrlo dobru utakmicu i nije dopustio domaćinu da mu ozbiljnije zaprijeti. Razlika u kvaliteti bila je očita i Francuzi su na rubu prolaza.

Francuski reprezentativac Adrien Dipanda sa sedam golova predvodio je goste dok su po šest dodali Alexandru Simicu i Arthur Vigneron. Kod poraženih Rastko Stojković zabio je devet golova, Amit Stelman sedam, a Marko Matić dodao je jedan pogodak.

Fobar korak prema prolazu napravio je poljski Azoty Pulawy koji je nadigrao Selfoss s 33:26. Poljaci su pokazali veću širinu i u drugom dijelu upisali zasluženu pobjedu. Piotr Maslowski predvodio ih je s osam golova, Marko Panić dodao je sedam, a Ante Kaleb jedan. Kod gostiju Einar Sverrisson zabio je osam golova dok je Atli Ingolfsson dodao pet.

U utakmici bez obrana Hannover Burgdorf slavio je s 41:36 protiv Benfice, ali na kraju je ipak bio razočaran zbog ishoda. Imao je na poluvremenu vrlo visokih 26:18 i dopustio je Portugalcima da u nastavku malo smanje taj zaostatak.

Prvo ime susreta bio je Morten Olsen s 12 golova, Timo Kastening zabio je sedam, a dobri su bili i Fabian Böhm i Ilija Brozović s po šest golova. Kod gostiju Pedro Marques bio je strijelac devet puta, Alexandre Cavalcanti zabio je osam golova, a Belone Moreira pet.

EHF kup, treće kolo kvalifikacija:
Aalborg - Füchse Berlin 31:29
Malmö - Dobrogea Constanta 22:23 (Kević 1)
Maccabi Le Zion - St. Raphael 29:36
Rabotnik - Bern 29:19
Azoty Pulawy - Selfoss 33:26
Vojvodina - GOG Gudme 27:32
Hannover Burgdorf - Benfica 41:36
La Rioja - Kadetten Schaffhausen 26:22 (Stevanović 12 obrana)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!