Tenis

Zverev nadigrao Đokovića i osvojio završni Masters

Petar Jenjić • nedjelja, 18.11.2018.
Zverev nadigrao Đokovića i osvojio završni Masters
Foto: EPA

Alexander Zverev pobjednik je završnog Mastersa koji se igra u Londonu, njemački je tenisač odigrao jako dobar finalni meč u kojem je porazio Novaka Đokovića sa 6:4, 6:3...

Najveći trofej tijekom dosadašnje karijere osvojio je Alexander Zverev koji je postao prvi Nijemac od Borisa Beckera i 1995. godine s osvojenim završnim Mastersom. Već je samim ulaskom u finale postao najmlađi tenisač koji je stigao do ove faze još od 2009. i Juana Martina del Potra, a danas je napravio i korak više.

Iako je dominirao kroz cijeli turnir Novak Đoković nije ga uspio okruniti novim trofejem. Zverev je odigrao puno bolje, nakon sat i 21 minute stigao do pobjede sa 6:4, 6:3 te tako osvojio svoj četvrti Masters u karijeri.

Oba su tenisača bila vrlo smirena i siguran na svom servisu na početku meča, a prevelikih promjena nije bilo u prvih osam gemova. Na servisu srpskog tenisača bilo je 30:30, a tada je Đoković napravio dvije neprisiljene pogreške pa je Zverev stigao do breaka. Vlastitim servisom potvrdio je dolazak do seta.

Odmah na startu drugog seta Zverev je nastavio gdje je stao u prvom - oduzetim breakom, ali odmah je u sljedećem gemu na isti način uzvratio Đoković. Međutim, to je bilo sve od srpskog tenisača u večerašnjem meču. Zverev je do kraja uspio napraviti još dva breaka te doći do pobjede.

Masters London, finale:
Alexander Zverev - Novak Đoković 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!