Nogomet

Nizozemci protiv Njemačke traže bod za polufinale, Norveška i Bugarska ulaze u završnicu gotovo izjednačeni

Jan Šneler • ponedjeljak, 19.11.2018.
Nizozemci protiv Njemačke traže bod za polufinale, Norveška i Bugarska ulaze u završnicu gotovo izjednačeni
Foto: EPA

Predzadnji je dan regularnog dijela Lige nacija, a niti danas neće nedostajati uzbuđenja, pogotovo u ogledu Njemačke i Nizozemske...

Njemačka i Nizozemska imaju dugačku povijest velikih i važnih okršaja. U posljednje vrijeme oni su nekako izgubili tu draž jer je Nizozemska značajno rezultatski pala, ali od ovog natjecanja stvari bi mogle krenuti na bolje za ovu rerezentaciju. Situacija je bitno drugačija od one koju je većina predviđala. Umjesto Njemačke koja se trebala boriti za prolaz, za isti se bori Nizozemska, a umjesto Oranja koje se trebalo boriti za ostanak, ispast će upravo Njemačka.

Nizozemcima treba samo bod i oni su izborili polufinale Lige nacija. Njemačkoj pak trebaju tri da bi bila sigurna, odnosno u nekim opcijama i samo jedan bod, a da ne bude među dvije najlošije momčadi i ispadne iz kruga nositelja u kvalifikacijskim skupinama za Europsko prvenstvo. Susret će biti izuzetno zanimljiv, poglavito kada se uzme u obzir činjenica da Elfu ne cvjetaju ruže, dok Nizozemci igraju sve bolje.

U skupini 1 Lige B, Češka i Slovačka bore se za ostanak. U prvom susretu Česi su slavili s 2:1, no Slovačka je pobjedom protiv Ukrajine nadoknadila zaostatak i danas joj je potrebna minimalna pobjeda na gostujućem terenu. Ipak, Česi su kvalitetniji i trebali bi doći barem do remija. U skupini 4 iste Lige, Danska će ugostiti Irsku. Irci su već ispali iz natjecanja, dok je Danska osigurala promociju tako da će ovaj ogled biti revijalnog tona.

Skupina 3 Lige C dobit će svoj konačni poredak. Iznimno je napeto u toj skupini i danas bi trebali očekivati pravu golijadu. Naime, Norveška i Bugarska imaju po 10 bodova, u međusobnim ogledima gol razlika je 1:1 te će u slučaju istog broja bodova odlučivati gol razlika. Norveška ima +3, Bugarska +2, no danas Bugarska na svom terenu dočekuje Cipar. Norvežani gostuju kod Slovenije koja je ispala te se naoko čini da bi mogli imati nešto lakši posao. U svakom slučaju, vjerojatno do posljednje minute nećemo znati tko će proći dalje.

U Ligi D ne bi trebalo biti previše uzbuđenja. Makedoniji treba minimalna pobjeda protiv Gibraltara za potvrdu prvog mjesta u skupini 4. Lihtenštajn će igrati protiv Armenije koju jedino pobjeda i poraz Makedonije mogu dovesti do promocije. U skupini 1 Andora će ugostiti Latviju, dok će promovirana Gruzija igrati protiv Kazahstana.

Liga nacija:
Andora - Latvija (18.00)
Gruzija - Kazahstan (18.00)
Njemačka - Nizozemska (20.45)
Češka - Slovačka (20.45)
Danska - Irska (20.45)
Bugarska - Slovenija (20.45)
Cipar - Norveška (20.45)
Makedonija - Gibraltar (20.45)
Lihtenštajn - Armenija (20.45)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!