Košarka

VIDEO: Sjajni Bogdanović predvodio Indianu u izostanku Oladipa, Žižić dobro završio nastup u Detroitu

Branimir Korać • utorak, 20.11.2018.
VIDEO: Sjajni Bogdanović predvodio Indianu u izostanku Oladipa, Žižić dobro završio nastup u Detroitu
Foto: EPA

Indiana Pacersi su i bez Victora Oladipa pregazili Utah Jazz, a sjajnu utakmicu odigrao je Bojan Bogdanović. Cleveland nastavlja nizati poraze iako je Ante Žižić dobro završio dvoboj kod Detroita dok Dragan Bender uopće nije ulazio u porazu Sunsa kod Philadelphije...

Sjajnu utakmicu odigrali su Indiana Pacersi protiv Utah Jazza. Bio je to njihov najbolji ovosezonski nastup, a Jazzere su potpuno ostavili bez odgovora. Victor Oladipo propustio je zbog ozljede ovaj susret, no ostatak momčadi reagirao je odlično, a među njima i Bojan Bogdanović koji je predvodio strijelce Indiane.

Bogdanović je igrao 30 minuta i za to vrijeme upisao 21 poen (6/10 za dva, 3/4 za tri) uz dva skoka, dvije osvojene lopte i asistenciju. Krenuo je sjajno u utakmicu, pomogao u stvaranju prednosti, a susret je završio bez ijedne izgubljene lopte.

Osim Bogdanovića vrlo dobro su odigrali i Domantas Sabonis koji je bio na rubu triple-double učinka s 19 poena, devet skokova i devet asistencija te rookie Aaron Holiday s 19 poena i sedam skokova.

Jazzerima nije pomogla sjajna večer Rickyja Rubija koji je za 28 minuta ubacio 28 poena (5/6 trica) uz šest asistencija, Jae Crowder dodao je 14 poena i pet skokova, a Rudy Gobert 12 poena i 11 skokova.

Cleveland Cavaliersi nastavljaju nizati poraz i učvršćuju status najlošije momčadi lige. Novi je stigao kod Detroit Pistonsa koji su slavili sa 113:102 u dvoboju koji nije niti približno bio neizvjestan. Tek u zadnjoj dionici Cavsi su malo smanjili zaostatak kada su Pistonsi već polako proslavljali pobjedu.

Domaćin je bio puno bolji protivnik, imao je širinu i kvalitetu stoga ne čudi što je već do poluvremena bio na 20 poena viška i u nastavku susreta samo povećavao razliku.

Odličnu utakmicu odradio je Andre Drummond s 23 poena i 16 skokova dok su po 21 poen dodali Blake Griffin (12 skokova, pet asistencija) i Reggie Bullock. Kod Cavsa Collin Sexton ubacio je 18 poena, Jordan Clarkson 16, a Ante Žižić za 18 minuta ubacio je 12 poena (5/7 za dva, 2/2 slobodna) uz šest skokova.

Boston Celticsi nisu uspjeli doći do pobjede u gostima kod Charlotte Hornetsa koji su slavili sa 117:112, još jednom predvođeni Kembom Walkerom. U prošloj utakmici Walker je ubacio čak 60 poena Philadelphiji, a sada je bio malo skromniji i zadovoljio se s 43 poena protiv Bostona i tricom 7/13.

Osim Walkera, Hornetsi su imali još samo dvojicu dvoznamenkastih i to Jeremyja Lamba s 18 poena i Willyja Hernangomeza s 14 dok je ostatak bio ipak skromniji, ali je pružio doprinos u pobjedi.

Walker je u zadnjoj dionici ubacio čak 21 poen uz šut 7/10 u tom razdoblju i četiri ubačene trice, pokušao ga je pratiti Kyrie Irving, ali on je s tricom 1/8 s vanjskih pozicija bio bezopasan u ovom susretu.

Irving je upisao 27 poena i 11 asistencija, a Jayson Tatum dodao je 18 poena i šest asistencija.

Dragan Bender nije igrao u porazu Phoenix Sunsa kod Philadelphije 119:114. Sunsi su u toj utakmici imali donekle priliku za nešto napraviti, odlično su krenuli, ali kako je susret odmicao, tako je domaćin sve više preuzimao kontrolu i na kraju slavio.

Joel Embiid ubacio je 33 poena i uhvatio 17 skokova uz tricu 0/5, Ben Simmons završio je s 19 poena, 11 skokova i devet asistencija. Kod Sunsa Devin Booker imao je 37 poena i osam asistencija, a TJ Warren 21 poen.

Milwaukee je upisao pobjedu protiv Denver Nuggetsa ponovno predvođen Giannisom Antetokounmpom koji je upisao 29 poena i 12 skokova, a Eric Bledsoe dodao je 23 poena. Nuggetsima nije pomoglo 20 poena Nikole Jokića.

NBA:
Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers 113:102
Charlotte Hornets - Boston Celtics 117:112
Indiana Pacers - Utah Jazz 121:94
Philadelphia 76ers - Phoenix Suns 119:114
Atlanta Hawks - Los Angeles Clippers 119:127
Memphis Grizzlies - Dallas Mavericks 98:88
Milwaukee Bucks - Denver Nuggets 104:98
New Orleans Pelicans - San Antonio Spurs 140:126
Sacramento Kings - Oklahoma City Thunder 117:113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!