Nogomet

Gračan: "Ne bih volio Francusku u skupini, vrijedi koliko i naša A reprezentacija"

Branimir Korać • utorak, 20.11.2018.
Gračan: "Ne bih volio Francusku u skupini, vrijedi koliko i naša A reprezentacija"
Foto: FaH

Hrvatska nogometna reprezentacija saznat će u petak protivnike na Europskom prvenstvu do 21 godine. Izbornik Nenad Gračan nada se kako će Hrvatska u ždrijebu izbjeći Francusku s kojom je prije nekoliko dana igrala...

Posao u kvalifikacijama odrađen je odlično i Hrvatska je izborila nastup na završnici Europskog prvenstva do 21 godine. Ždrijeb skupina je u petak od 18 sati, a na završnicu su se plasirali i Italija, Španjolska, Francuska, Engleska, Srbija, Njemačka, Danska, Belgija i Rumunjska dok će im se pridružiti Austrija ili Grčka te Portugal ili Poljska.

Nenad Gračan u intervjuu za stranicu Saveza istaknuo je jednog protivnika kojeg želi izbjeći.

"Ne bih volio da igramo s Francuskom, imaju veliku širinu, a prvih 11 koji su igrali protiv nas imaju vrijednost kao naša A reprezentacija."

U tom susretu Hrvatska je imala čak i pobjedu u rukama do završnice kada su Francuzi ipak izborili remi 2:2 iako je Hrvatska igrala znatno oslabljena bez Posavca, Ćalete Cara, Benkovića, Sose, Vlašića, Brekala, Fiolića, Balića i Bašića.

"Vratio se Nikola Moro nakon višemjesečne stanke, bez punog pogona je i drugi oporavljenik, Robert Mudražija, oba su obavila sve što je trebalo. Dakako i uža obrana Ivo Grbić - Nikola Katić - Marin Pongračić. Ivan Šunjić i Luka Ivanušec, povremeni A-reprezentativci, održavaju visoku razinu. Dopao se Domagoj Bradarić, godište '99, najavljuje lijepu budućnost. Nije nužno hvaliti kapetana Alena Halilovića, lidera, kreatora i realizatora, ni Marina Jakoliša, korektno se snašao i Matko Babić. Ne zaboravimo da su francuske boje branili prvotimci uglednih klubova Paris Saint-Germainea, Olympique Marseillea, Lyona, Arsenala, West Hama, Rennesa."

Gračan je posebno zadovoljan činjenicom da su iz mlade reprezentacije u A selekciju uspješno zakoračili Vlašić i Brekalo iako su imali najteži mogući start.

"Tome mlada reprezentacija i služi. Nije im bilo lako jer su odmah morali na vrhunske klase, ali snašli su se i potvrdili veliki potencijal. Nema straha niti za njih, a niti za one koji dolaze poslije. Sve su to redom odgovorni, disciplinirani, karakterni i marljivi nogometaši i ljudi."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!