Zimski sportovi

Medveščak do važne pobjede protiv Mađara za povratak na pobjedničke staze

Mihaela Bradovski • utorak, 20.11.2018.
Medveščak do važne pobjede protiv Mađara za povratak na pobjedničke staze
Foto: FaH

Vrlo važnu pobjedu upisali su hokejaši Medveščaka koji su ugostili mađarski Fehervar i svladala ga s 4:2. Ovo je dobrodošla pobjeda za Medvjede koji su u prvih 17 utakmica samo pet puta slavili...

U susretu 20. kola austrijskog EBEL-a Medveščak je ugostio Fehervar iz Mađarske i slavio s 4:2. Nakon dva uzastopna poraza prije odlaska na Kontinentalni kup, Medvjedi su prekinuli negativnu seriju i upisali pobjedu na svom ledu.

U susretu protiv Fehervara do prvog gola došli su u samoj završnici prve trećine kada je Mike Aviani 20 sekundi prije kraja zabio za vodstvo 1:0.

Sredinom druge trećine Šveđanin Björn Svensson povisio je na 2:0, no u zadnju trećinu ipak se ušlo s vodstvom Medveščaka od gola razlike. U 34. minuti Harri Tikkanen, inače bivši igrač Medveščaka, zabio je za 3:2.

Nije se dugo čekalo u trećoj dionici za povratak Medveščaka na plus dva. Nakon manje od pet minuta igre Nikolaj Lemtjugov šalje pak u mrežu. Zack Phillips još je jednom vratio Mađare na -1, ali John Armstrong spriječio je nervozu u završnici i zabio je dvije minute prije kraja za konačnih 4:2.

Ovom pobjedom Medveščak je ostao na predzadnjem mjestu, ali se bodovno poravnao s desetoplasiranim Dornbirnom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!