Košarka

VIDEO: Hezonja prvi put ove sezone krenuo u petorci, Blazersi ipak svladali Knickse

Branimir Korać • srijeda, 21.11.2018.
VIDEO: Hezonja prvi put ove sezone krenuo u petorci, Blazersi ipak svladali Knickse
Foto: EPA

Noćas su u NBA ligi odigrana četiri susreta, a čak tri otišla su na stranu gostiju. Jedini domaćin koji je slavio je Washington koji je preokretom otišao do pobjede protiv Los Angeles Clippersa...

Portland Trail Blazersi nastavljaju s odličnim igrama i stigli su do 12. pobjede čime su vodeća momčad Zapadne konferencije. Blazersi su ovaj put slavili u New Yorku gdje su svladali Knickse sa 108:104, a prvi put u startnoj petorci našao se i Mario Hezonja, no nije se istaknuo.

Hezonja je odradio 17 minuta i za vrijeme njih ubacio tek dva poena uz 1/5 iz igre, sve za dva poena, a tome je dodao tri skoka, asistenciju i osvojenu loptu.

Nastavak gostujuće serije bit će pravi ispit za Portland jer prvo gosuje u Milwaukeeju, a zatim u Oaklandu kod Golden State Warriorsa. Bit će to pokazatelj koliko ova momčad može.

U New Yorku su ga predvodili CJ McCollum s 31 poenom (5/9 trica), Damian Lillard s 29 poena, osam asistencija i šest skokova te Jusuf Nurkić s 13 poena i 11 skokova.

Kod Knicksa Tim Hardaway ubacio je 32 poena uz pet skokova, Trey Burke 19 poena, a vrlo dobro protiv svoje bivše momčadi odigrao je Noah Vonleh s 14 poena i 14 skokova.

Puno negativnosti bilo je oko Washington Wizardsa proteklih dana, a kada su se našli 24 poena u zaostatku u dvoboju protiv Clippersa na svom terenu noćas, okrenuli su se protiv njih i navijači. Nesvojstveno negodovanje orilo se dvoranom, ali onda kao da se probudio inat i drugo poluvrijeme Wizardsi su dobili sa 71:45 i odnijeli pobjedu.

John Wall predvodio ih je s 30 poena (5/12 trica) i osam asistencija, Bradley Beal dodao je 27 poena i sedam asistencija, Jeff Green 20 poena uz sedam skokova, a Otto Porter 11 poena uz 14 skokova. Kod poraženih Tobias Harris ubacio je 29 poena uz devet skokova dok je Montrezl Harrell dodao 20 poena i devet skokova.

Dramatično je bilo u orlandu gdje su Raptorsi slavili s 93:91. Pobjednički koš ubacio je Danny Green 0.5 sekundi prije kraja susreta i tako donio Raptorsima već 14. pobjedu ove sezone. Neposredno prije toga, samo 2.3 sekunde prije kraja na drugoj strani zabio ej Evan Fournier te se činilo da će momčadi u produžetak, ali pojavio se Green koji je zabio za pobjedu.

Najučinkovitiji kod Raptorsa bili su Kawhi Leonard s 18 poena i šest skokova te Pascal Siakam s 15 poena i devet skokova. Kod poraženih Evan Fournier imao je 27 poena, Aaron Gordon 16 poena i devet skokova, a Nikola Vučević 14 poena i 18 skokova.

Miami Heat i dalje bez Gorana Dragića i Dwyanea Wadea upisao je novi poraz. Ovaj put na svom parket kod Brooklyn Netsa koji su bili bolji sa 104:92. Zadnja dionica bila je ključna, ona je otišla na stranu Netsa s visokih 30:15, tu je napravljen preokret nakon što je potpuno stao šut domaćina i pobjednik je riješen.

Netse su predvodili D'Angelo Russell s 20 poena, devet skokova i šest asistencija, Spencer Dinwiddie sa 16 poena i sedam asistencija i Jarrett Allen s 13 poena i 14 skokova. Kod poraženih Hassan Whiteside ubacio je 21 poen uz 23 skoka, a Josh Richardson 16 poena uz pet asistencija.

NBA:
New York Knicks - Portland Trail Blazers 104:108
Washington Wizards - Los Angeles Clippers 125:118
Orlando Magic - Toronto Raptors 91:93
Miami Heat - Brooklyn Nets 92:104

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!