Automoto

Hamilton slavljem u Abu Dhabiju zaključio pobjedničku sezonu

Jan Šneler • nedjelja, 25.11.2018.
Hamilton slavljem u Abu Dhabiju zaključio pobjedničku sezonu
Foto: EPA

Ovogodišnji pobjednik Svjetskog kupa u Formuli 1, Lewis Hamilton slavio je i u posljednjoj utrci sezonu u Abu Dhabiju. Hamilton je prvi vozač koji je probio i granicu od 400 bodova.

Na najbolji mogući način, britanski vozač Lewis Hamilton zaključio je sezonu u Svjetskom kupu. Pobjedom na Velikoj nagradi Abu Dhabija, Britanac je došao do 11. pobjede ove sezone i potvrdio naslov svjetskog prvaka.

Drugi je na kraju završio Sebastian Vettel iz Ferrarija, dok se još na postolje popeo Max Verstappen iz Red Bulla. Fernando Alonso koji je najavio povlačenje iz Formule 1 završio je na 11. mjestu u svojoj vjerojatno posljednjoj utrci karijere. Činilo se da je njegov oproštaj siguran, ali je Španjolac dao naslutiti da još postoji opcija povratka.

Još jedan vozač zaključio je svoj nastup, ali ne u Formuli 1 već u Ferrariju. Kimi Raikkonen vozio je posljednju utrku u Ferrariju i na njegovu žalost okončao ju sudarom u sedmom krugu. Sljedeće godine, Finac odlazi u Sauber, a na njegovo mjesto dolazi Charles Leclerc.

U svakom slučaju, Hamilton je došao do petog naslova pobjednika Svjetskog kupa i tako se izjednačio s legendarnim Juanom Manuelom Fangiom na drugom mjestu najuspješnijih u povijesti. Jedini koji je ispred njega je Michael Schumacher sa sedam naslova.

Sljedeća sezona počinje 17. ožujka sljedeće godine, a prva utrka je u Melbourneu na Velikoj nagradi Australije.

VN Abu Dhabija:
1. Lewis Hamilton (Mercedes)
2. Sebastian Vettel (Ferrari)
3. Max Verstappen (Red Bull)
4. Daniel Ricciardo (Red Bull)
5. Valtteri Bottas (Mercedes)
6. Carlos Sainz (Renault)
7. Charles Leclerc (Sauber)
8. Sergio Perez (Racing Point)
9. Romain Grosjean (Haas)
10. Kevin Magnussen (Haas)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!