Tenis

Krajan: "Bio sam miran, uz ovakvog Marina nije bilo razloga za nervozu"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 25.11.2018.
Krajan: "Bio sam miran, uz ovakvog Marina nije bilo razloga za nervozu"
Foto: FaH

Hrvatska teniska reprezentacija u svom je trećem finalu po drugi puta osvojila naslov svjetskog prvaka. Izbornik Željko Krajan nakon pobjede Marina Čilića osvrnuo se, između ostalog, i na propuštenu priliku iz 2016. godine za koju kaže kako je čitavom timu, a posebno našem prvom reketu, bila odlična škola...

Po završetku odlučujućeg meča između Lucasa Pouillea i Marina Čilića izbornik svjetskih prvaka Željko Krajan prisjetio se izgubljenog finala iz 2016. godine, na domaćem terenu uz konstataciju da je današnja Hrvatska jača što je i donijelo ovaj naslov.

"Nevjerojatan je osjećaj, sigurno drugačiji nego kada si igrač jer kao izbornik imaš čitav tim iza sebe. Ja sam s tim momcima već sedam godina, znam ih čitavu svoju karijeru, s većinom od njih sam i trenirao i igrao tako da mi je zbog toga specijalno drago zbog njih da smo nakon 2016. godine ovu priliku iskoristili. Kvalitetniji smo nego prije dvije godine i to je to."

Trofej najboljih vraća se u Hrvatsku, nakon odlična tri single meča potpuno zasluženo, a iako mu nije drago što je ovo posljednje izdanje Davis Cupa kakvog znamo ponosan je što se upravo naša reprezentacija u povijest upisuje kao posljednja pred velike promjene.

"Nije bilo lako nositi se s pritiskom kroz čitav tjedan, i tom ulogom favorita koja nam je nametnuta. Treba to znati dokazati, ovi dečki su to uspjeli i zasluženo smo svjetski prvaci. A definitivno je poseban osjećaj i to što je ovo zadnji Davis Cup prije mijenjanja formata i mislim da će se još godinama pričati o tome tko ga je posljednji put osvojio, ovako tradicionalnog. Nije mi drago da se ukida, svi vidimo ovu atmosferu, koliko fanovima tenisa ovaj sistem znači. Opet kažem, drago mi je da smo se upisali kao zadnji prvaci na ovaj trofej i on se zasluženo vraća u Hrvatsku."

Bolan poraz iz 2016. godine, kaže Krajan, donijelo je hrvatskom timu veliko i važno iskustvo, posebno Marinu Čiliću koji je ove nedjelje sačuvao hladnu glavu.

"Bio sam miran, uz ovakvog Marina nije bilo razloga za nervozu, a znao sam da na 2:2 imam Bornu jer mislim da njega na tom rezultatu nitko ne može pobijediti. Marinu, s druge strane, nije bilo lako, pogotovo nakon 2016. godine i tog iskustva kad smo vodili 2:1 pa izgubili. Jednako tako, Lucas je stvarno igrao odlično, posebno taj prvi set, Marin nije došao u priliku da mu oduzme servis, ali kada smo dolazili ovdje nagovijestio sam da smo jači i da nas je taj poraz prije dvije godine obogatio za iskustvo, pogotovo Marina, koji je znao što mu se tada događalo i danas je ostao hladne glave do kraja meča."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!