Nogomet

Zekić: "Moram biti zadovoljan i remijem"

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 26.11.2018.
Zekić: "Moram biti zadovoljan i remijem"
Foto: FaH

Puno je Zoran Zekić očekivao od gostovanja kod Lokomotive. Vjerovao je u pobjedu svoje momčadi, a imajući u vidu kompletan scenarij derbija – ni podjela bodova uopće nije loš ishod. Naprotiv, uvažavajući činjenicu da je više od jednoga poluvremena domaćin imao brojčanu prednost, nikako nema mjesta razočaranju...

"S obzirom na sve što nam se događalo na ovoj utakmici, na kraju moram biti zadovoljan ovim bodom. Umjesto da nakon prvih 45 minuta odemo na odmor s vodstvom, dobijemo crveni karton, ostanemo s igračem manje i da nesreća bude još veća dobijemo i gol za 1:1. Onda se posložimo za nastavak uz neke preinake i već u prvom napadu opet primimo pogodak kojim je Lokomotiva došla u vodstvo. Potom smo morali promijeniti sustav i ostati s trojicom odostraga, preuzevši više rizika. Srećom pa nam se isplatilo, uspjeli smo izjednačiti. Imali smo još neke šanse, imali su doduše i domaćini. Stoga mislim da je susret bio dosta sadržajan. Mogu samo čestitati svojim igračima jer se nisu predavali, a sigurno im nije bilo lako. Ipak smo pedesetak minuta bili s čovjekom manje na terenu."

Važno za Osijek je da se Lokomotiva nije odvojila na četiri boda prednosti, a ostao je bolji i u međusobnim dvobojima, o čemu također vrijedi razmišljati.

"Bod je svakako vrijedan jer nam puno toga nije išlo u prilog od trenutka kada je Janža zaradio isključenje. Naravno da smo morali nešto mijenjati u načinu igre, ali me veseli to što nije bilo malodušja kod mojih igrača nego su vjerovali da mogu doći barem do boda. Jako je dobro što ovdje nismo izgubili i sigurno će nam ovaj rezultat biti dobar poticaj za novi derbi, ovaj puta s Rijekom u Gradskom vrtu. Izazov za izazovom i to me osobno veseli."

Dosta se pričalo i o crvenom kartonu za Janžu koji je u 44. minuti oštrije startao na Jakića, iako je to bilo prilično daleko od osječkih vratiju.

"Nisam mogao dobro ni vidjeti tu situaciju, budući da mi je pogled zaklonio četvrti sudac. Bebek je tako procijenio, da je to start za isključenje, iako po kriteriju kojega je zauzeo od početka utakmice to mi je izgledalo možda malo prestrogo. Vjerojatno je bio uvjeren da donosi ispravnu odluku i nemam više što reći o tomu."

Ponovno će Zekić morati mijenjati sastav. U Gradski vrt idućeg vikenda stiže Rijeka, a tražit će se rješenje za lijevi bok.

"Vidjet ćemo idućih dana za koga ćemo se odlučiti. Možda će to biti Lončar koji je i sada odigrao cijelo poluvrijeme, možda ćemo koristiti Bočkaja na toj poziciji, odlučit ću se kroz treninge do subote."

Trener Lokomotive, Goran Tomić, bio je, kako sam kaže, tek polovično zadovoljan jer se ponadao da će njegova momčad doći do punoga plijena.

"Ne mogu nešto posebno zamjeriti svojim igračima, osim te dekoncentracije u prekidima. Postigli smo tri pogotka, a nismo pobijedili. Osijek nam je isključivo stvorio probleme u prekidima igre, što se nama baš ne događa često. No, oba smo pogotka primili na takav način. Pokušali smo sve kako bismo pobijedili i sigurno smo mi ti koji možemo žaliti za preostala dva boda, ali je pozitivna spoznaja da smo i s remijem ostali ispred Osječana na tablici."

nk-osijek.hr

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!