Nogomet

Gradonačelnik Buenos Airesa: "Riverova mafija kriva je za incidente uoči uzvrata"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 26.11.2018.
Gradonačelnik Buenos Airesa: "Riverova mafija kriva je za incidente uoči uzvrata"
Foto: EPA

Uzvratni dvoboj između River Platea i Boca Juniorsa i jučer je odgođen i to do daljnjeg. Gradonačelnik Buenos Airesa tvrdi kako je riječ o dobro promišljenom napadu koji je svojevrsna osveta najopasnijeg dijela Riverovih navijača...

Još uvijek nema točne potvrde kada će biti odigran uzvratni dvoboj finala Cope Libertadores između River Platea i Boca Juniorsa. Susret je prvotno zakazan za proteklu subotu, ali nakon napada na autobus s igračima Boce, susret je odgođen za 24 sata. I nedjeljni dvoboj je također odgođen i to do daljnjeg.

Gradonačelnik Buenos Airesa Horacio Rodriguez Larreta izjavio je kako je riječ o osvetničkom napadu nakon što je policija dan uoči uzvratnog dvoboja izvršila raciju na kuću vođe Barra Brave, moćnog i nasilnog krila Riverove navijačke skupine.

"Problem je u Barra Bravi, mafiji koja je involvirana u nogomet već 50 godina. Oni su odgovorni za ove napade i to je odgovor na epizodu od dana ranije kada im je oduzeto 300-tinjak ulaznica za finale i preko 200 tisuća dolara, kao i pirotehnička sredstva. 300 ljudi nije moglo na finale i oni su ovo napravili."

Barra Brava u velikoj mjeri bavi se i preprodajom ulaznica i gradonačelnik Buenos Airesa tvrdi kako je vrlo važno pronaći i one koji su omogućili Barra Bravi da uopće dođe do ulaznica.

Inače čelnici Genove poručili su kako su spremni ugostiti uzvratni dvoboj finala Cope Libertadores, a oba kluba imaju poveznice s tim gradom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!