Nogomet

Roma i Real u borbi za prvo mjesto, Lyon želi ponovno iznenaditi Manchester City

Jan Šneler • utorak, 27.11.2018.
Roma i Real u borbi za prvo mjesto, Lyon želi ponovno iznenaditi Manchester City
Foto: FaH

Na rasporedu su prve utakmice petog kola Lige prvaka, a sudeći po stanju u skupinama, lako bi se moglo dogoditi da tek posljednje kolo odredi putnike u daljnje natjecanje...

Skupina E

U skupini E očekuju nas ogledi Bayerna i Benfice te atenskog AEK-a i Ajaxa. Trenutno jedino grčka momčad nema šanse za prolaz skupine, dok je u dosta teškoj poziciji i Benfica. Ako Ajax slavi u Ateni, Benfica je definitivno treća. Benfica ima neku malu šansu jer je Bayern u totalnom kolapsu.

Taman kad se čini da bi trebali početi bolje igrati, Bavarci opet kiksaju i to na najnevjerojatnije načine. U prošlom kolu Bundeslige, Fortuna Dusseldorf im je postigla tri pogotka iz tek nekoliko udaraca. Niko Kovač ima velikih problema i pitanje je koliko će u klubu trpjeti takvu igru Bayerna.

Što se tiče drugog susreta, Ajax je veliki favorit, ali s obzirom na to da se susret igra u Ateni neće im biti lagano. Nizozemci imaju dosta izostanaka i domaći sastav nije bez šanse u ovom ogledu, bez obzira na činjenicu što AEK nema velike šanse za prolaz u Europsku ligu.

Skupina F

U ovoj skupini svakako će najuzbudljivije biti u Lyonu gdje istoimeni domaćin dočekuje Manchester City. Lyon je imao grozan peh u protekla dva kola. U oba susreta protiv Hoffenheima primili su pogotke u drugoj minuti sučeve nadoknade. Prevedeno, umjesto dva mogli su zaraditi šest bodova i sada biti prvi u skupini ispred današnjeg protivnika.

Teško je očekivati da Lyon nešto može Cityju koji ove sezone izgleda fenomenalno. Pobjeda u Manchesteru sigurno je dobar motiv za Lyon, ali bit će to teško ponoviti.

U drugom susretu Hoffenheim dočekuje Šahtar. U prvom susretu ova dva kluba su remizirala (2:2) tako da će i danas biti uzbuđenja. Obje momčadi još imaju šansu za prolazak skupine i sigurni smo kako nas očekuje zanimljivih 90 minuta.

Skupina G

Derbi današnjeg dana svakako se igra na Olimpicu gdje će Roma ugostiti Real Madrid. Ova dva kluba dijele prvo mjesto s devet osvojenih bodova iako bi Real trebao biti prvi zbog boljeg omjera. U prvom susretu Madriđani su slavili s 3:0, no od tog prvog kola svašta se promijenilo i Real više ne izgleda tako dobro.

Poraz od Eibara u La Ligi ih je sigurno pogodio iako europske utakmice često znaju nositi posebnu draž. U svakom slučaju, Real čeka teško gostovanje u Rimu, a jasno je kako će pobjednik vjerojatno osigurati prvo mjesto u skupini. Obje momčadi imaju problema s izostancima, ali jezgra momčadi je tu.

U drugom dvoboju, CSKA na Lužnikiju dočekuje Viktoriju Plzen. Česi su na posljednjem mjestu s jednim bodom dok CSKA ima četiri. S obzirom na ogled u prvom dvoboju, Viktoriji bi bilo kakva pobjeda bila dovoljna da prestigne CSKA u međusobnim ogledima.

Teško je to ipak očekivati jer je CSKA na svom terenu odličan iako ima određenih problema s ozljedama. Od prve minute bi trebao započeti jedan od njihovih najboljih igrača ove sezone, Nikola Vlašić.

Skupina H

U ovoj skupini Manchester United je iznenadio pobjedom u posljednjim minutama kod Juventusa. Prilično su zakomplicirali Crveni vragovi stanje u grupi, ali možemo biti sigurni da ćemo gledati dva odlična kola do kraja grupne faze.

Juventus je u odličnoj formi, u Serie A dominira, a veza koju su uspostavili Cristiano Ronaldo i Mario Mandžukić očito funkcionira sjajno te Stara Dama napadački djeluje odlično. Što se tiče Valencije, njih je malo poremetio remi kod Young Boysa jer bi s ta dva ekstra boda bili u idealnoj prilici za prolazak skupine.

Ovako više ne ovise sami o sebi i moraju doći do trijumfa kako bi bili sigurni da će na svom stadionu u posljednjem kolu trebati pobjedu protiv Uniteda. U drugom ogledu upravo Manchester United dočekuje Young Boyse koji su izgubili sve šanse i završit će vjerojatno natjecanje na četvrtom mjestu skupine.

Iako Manchester ne briljira i ne djeluje uopće moćno, bez obzira na pobjedu u Torinu, teško je očekivati da bi Young Boysi mogli iznenaditi na Old Traffordu. Realno je za očekivati da Juventus i Manchester United upišu nove pobjede.

Liga prvaka, 5. kolo:
AEK - Ajax (18.55)
CSKA Moskva - Viktoria Plzen (18.55)
Roma - Real Madrid (21.00)
Bayern - Benfica (21.00)
Hoffenheim - Šahtar (21.00)
Juventus - Valencia (21.00)
Lyon - Manchester City (21.00)
Manchester United - Young Boys (21.00)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!