Nogomet

Kek: "Je li Matjaž pravi izbor, pokazat će vrijeme, tu sam da napravimo nešto dobro u slovenskom nogometu"

Branimir Korać • srijeda, 28.11.2018.
Kek: "Je li Matjaž pravi izbor, pokazat će vrijeme, tu sam da napravimo nešto dobro u slovenskom nogometu"
Foto: FaH

Matjaž Kek predstavljen je kao novi izbornik slovenske reprezentacije, a najavio je kako će razgovarati sa svim igračima i tražiti sve najbolje da se odazovu u reprezentaciju...

Pred Matjažom Kekom je veliki posao, Slovenija je daleko od onih najboljih dana, a Kek bi je trebao vratiti na stare pozicije. Hoće li to uspjeti, niti sam ne zna.

"Velika mi je čast, ali i zadovoljstvo i veselje što sam opet na klupi slovenske reprezentacije. Imam veliki motiv i ispred mene je velik izazov, a je li Matjaž pravi izbor, pokazat će vrijeme. Matjaž je tu kako bi zajedno sa svima u slovenskom nogometu pokušao napraviti nešto dobro s ovom reprezentacijom."

Kek je svjestan težine posla, ali vjeruje kako ova reprezentacija ima dosta potencijala.

"Da je sve idealno, ne bih danas bio ovdje s vama. Ostavimo ono što je bilo u prošlosti i gledajmo u budućnost. Mislim da potencijala imamo i to se vidjelo na posljednje dvije utakmice. U mlađim selekcijama imamo jako puno potencijala i moja zadaća je sve to uklopiti u jednu momčad koja će ostvarivati pozitivne rezultate."

U zadnje vrijeme dosta važnih igrača iz raznih razloga nije nastupalo za Sloveniju i Kek će ih pokušati okupiti.

"Mislim da je baza u slovenskom nogometu premala i da za Sloveniju moraju igrati svi najbolji. Zato je moja obaveza da izravnim pristupom i razgovorom rasčistim sve nedoumice. I oni najbolji igrači moraju imati svoj interes igrati za reprezentaciju. Po mom mišljenju u zadnje vrijeme previše se govorilo o pojedincima, a premalo o momčadi i mislim da Slovenija može ići naprijed samo kao prava momčad."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!