Košarka

Hrvatska gostuje kod Litve u potrazi za iznenađenjem

Petar Jenjić • nedjelja, 02.12.2018.
Hrvatska gostuje kod Litve u potrazi za iznenađenjem
Foto: FaH

Hrvatska košarkaška reprezentacija danas gostuje kod Litve u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje se igra u Kini. Litva je uvijek favorit pred svojim navijačima, a za nadati se da će Hrvatska odigrati dobru utakmicu te doći do pobjede...

Solidna utakmica, ništa više, ništa manje. Tako bismo mogli opisati utakmicu hrvatske košarkaške reprezentacije protiv Mađarske u nastavku kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Hrvatska je u konačnici slavila sa 74:69 i produžila nade u plasman na veliko natjecanje.

Sljedeći protivnik bit će kudikamo teži od Mađarske. Litva će u Vilniusu dočekati Hrvatsku, a iako je već osigurala plasman u Kinu, sigurno neće igrati opuštenije već će tražiti novu, ukupno devetu pobjedu u kvalifikacijama. Jedini poraz pretrpjela je upravo u posljednjem kolu kada su bolji bili Talijani.

Upravo će Italija danas gostovati kod Poljske i za nadati se da će odigrati sjajnu utakmicu te doći do pobjede. Ipak, prije svega Hrvatska treba misliti na svoje igre jer i puno jače reprezentacije i puno jači rosteri nisu uspijevali pobjeđivati u Litvi.

U odnosu na dvoboj protiv Mađarske u sastav je ušao Josip Bilinovac koji se vraća nakon ozljede. Iz sastava je tako ispao Mate Kalajžić koji nije igrao puno u Osijeku, tek četiri minute.

Nije teško odrediti odakle stiže najveća opasnost - Mantas Kalnietis, Renaldas Seibutis i Jonas Mačiulis, ali nitko od spomenute trojice nije nezaustavljiv. Kalnietis je bio prvi strijelac protiv Talijana s 15 poena, a Mačiulis prvi skakač s deset skokova.

Iako Italija nije igrala u najjačem sastavu, uspjela je doći do pobjede, a jedna od najvažnijih stavki iz spomenute utakmice jest kontrola obrambenog skoka. U cijelom susretu Talijani su dopustili tek šest napadačkih skokova, naspram 18 koliko su uspjeli uhvatiti.

U jako dobrom svjetlu protiv Mađarske pokazao se Miro Bilan, posebno u prvom poluvremenu. Vrlo dobro odigrao je i Domagoj Bošnjak, kao i Martin Junaković koji je donio veliku energiju na poziciji razigravača.

Kada se sve zbroji i oduzme, Litva je favorit i od toga ne treba bježati, ali i veća su se iznenađenja znala događati. Nadamo se da ćemo od 18:30 sati gledati još jedno.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!