Rukomet

Hrvatska nakon teškog poraza od Španjolske nada se boljem izdanju protiv Mađarica

Jan Šneler • ponedjeljak, 03.12.2018.
Hrvatska nakon teškog poraza od Španjolske nada se boljem izdanju protiv Mađarica
Foto: EPA

U drugom kolu Europskog prvenstva za rukometašice, Hrvatska će igrati protiv Mađarske koja je veliki favorit. Nakon glatkog poraza od Španjolske, ostaje nada u bolji otpor Mađaricama...

Prije početka natjecanja bilo je jasno kako će ovo Europsko prvenstvo poslužiti hrvatskim rukometašicama za skupljanje iskustva i osjećaja igranja na velikim natjecanjima. Nikakav rezultatski imperativ nije stavljen pred njih i u skupini sa Španjolskom, Nizozemskom i Mađarskom, sve osim tri poraza bilo bi ravno čudu.

Izbornik Hrvatske Nenad Šoštarić odlučio se za pomlađenu postavu i mlađe igračice koje bi trebale biti nositeljice nacionalne selekcije narednih godina. To jasno nosi taj rizik da se na velikom natjecanju završi bez objektivnih šansi za prolaz skupine, ali s druge strane nije loš zalog za budućnost.

Mađarska je izgubila od Nizozemske sa samo tri razlike, radi se o iznimno snažnoj i kvalitetnoj ekipi i njima je jasno da je ovaj susret ključan za prolaz skupine. Mađarska planira slaviti protiv Hrvatske i onda se sa Španjolskom boriti za drugo mjesto u skupini. Objektivno, Nizozemska je najjača reprezentacija u grupi.

Sve osim teškog poraza bilo bi dobro. Šoštarić najavljuje da će dati nešto više minuta vanjskim igračicama koje mogu šutirati s devet metara jer je jasno kako bez vanjskog šuta prave šanse ne postoje. Nadajmo se da će hrvatske igračice pokazati srčanost i volju za dobrim rezultatom, a konačni rezultat ionako u ovom trenutku nije najbitniji. Susret je na rasporedu od 18 sati.

Europsko prvenstvo u rukometu (ž), 2. kolo:
Hrvatska - Mađarska (18.00)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!