Nogomet

UEFA potvrdila: Od 2021. godine kreće i Europska liga 2

Branimir Korać • ponedjeljak, 03.12.2018.
UEFA potvrdila: Od 2021. godine kreće i Europska liga 2
Foto: EPA

Ono o čemu se pričalo, polako dobiva konture. Uz aktualne Ligu prvaka i Europsku ligu, UEFA pokreće i Europsku ligu 2, treće europsko klupsko natjecanje...

Uefina kontra navodnom zahtjevu o osnivanju Superlige koja bi bila isključivo za elitu, trebala bi biti Europska liga 2. Kao što iz Uefe tvrde, cilj im je raditi na širenju nogometa, a ne ga dovoditi u neke elitne okvire i isključivati ostatak nogometne Europe.

Europska liga 2 treće je klupsko natjecanje, a trebala bi startati 2021. godine. U njoj će se natjeati 32 kluba, jednako kao i u Europskoj ligi, a ti susreti bit će na rasporedu također četvrtom, paralelno s prvom Europskom ligom.

To povlači sa sobom i neke promjene pa će tako prvaci i dalje ići u Ligu prvaka i to prema aktualnom ključu, a u višu Europsku ligu išli bi klubovi iz 15 najbolje rangiranih liga, a ostali u Europsku ligu 2.

Sustav natjecanja bio bi identičan u obje Europske lige, po osam skupina s četiri kluba nakon čega će uslijediti nokaut faza. Format natjecanja u Ligi prvaka neće se mijenjati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!