Košarka

Cibona u problemima, Splićani na Gripama pripremaju vruću atmosferu

Jan Šneler • utorak, 04.12.2018.
Cibona u problemima, Splićani na Gripama pripremaju vruću atmosferu
Foto: FaH

U 8. kolu HT Premijer lige, košarkaški Splita ugostit će zagrebačku Cibonu. Ako je suditi po rosteru za ovaj susret i raspoloživosti igrača, domaći košarkaši su u blagoj prednosti...

Hrvatska košarka definitivno nije u najboljem stanju proteklih dana i nekako se ovaj ogled provukao ispod radara. S obzirom na to da govorimo o dvoboju klubova koji su zajedno osvojili pet naslova prvaka Europe, a da pažnja javnosti nije usmjerena na taj susret, to dovoljno govori o stanju u domaćoj košarci.

Cibona u Split putuje s dosta nepoznanica. Trener Ivan Velić nema dosta igrača na raspolaganju i upitno je koliko će moći rotirati i složiti konkurentnu momčad.

"Očekuje nas teška utakmica s obzirom na okolnosti u koje smo upali zadnjih sedam dana. Imamo dvojicu igrača koji su u reprezentaciji, dvojicu ozlijeđenih, Uljarevića i Rossa, koji su imali praktički dva treninga s timom, Bundović nema pravo igranja jer odslužuje kaznu s još jednom utakmicom neigranja, Markota je dobio prinovu u obitelji tako da ćemo vidjeti što ćemo s njim, hoćemo li ga voditi u Split ili ne, tako da imamo dosta kadrovskih problema", rekao je za službene stranice kluba trener Cibone.

Vukovi dakle neće imati na raspolaganju nekoliko vrlo važnih imena, možemo slobodno reći ključnih igrača, te je pravo pitanje hoće li Velić riskirati s nekima od njih. Svakako nije uputno produživati ozljedu igrača, pogotovo kada se igraju česti susreti domaćeg prvenstva ili ABA lige.

S druge strane, u Splitu su prepoznali svoju šansu i znaju da protiv oslabljene Cibone mogu iznenaditi na svom parketu. Ne treba sumnjati da će atmosfera na Gripama biti odlična, premda treba reći kako je ova "zdrava" atmosfera oko košarke učinila svoje te ljude sve više odbija od ovog prekrasnog sporta.

"Pauza je iza nas, uspjeli smo se odmoriti. Protiv Cibone trebamo pokazati da je ona loša utakmica protiv Lovćena bila iznimka. Vjerujem da će biti dobro ispunjene tribine, mi ćemo ostaviti zadnji atom snage na parketu kako bismo navijačima vratili to što dolaze. Cibona dolazi po pobjedu, neće im biti lako doći do nje, to je sigurno", dodao je trener Splita Vladimir Anzulović za službene stranice kluba.

Susret počinje u 18.30 sati, a ako je suditi po aktualnom stanju i liječničkom kartonu, ne bi bilo veliko iznenađenje kada bi Splićani slavili.

HT Premijer liga, 8. kolo:
Split - Cibona (18.30)

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bestija_ST04.12.2018. u 21:16
    kad je velicini jugoplastici trener jedan anzulovic sve je receno o stanju hr. hosarke
    Bestija_ST